Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


nationale parken in Amerika: Rocky Mountains

TripIt: De app die alle belangrijke reisdocumenten voor jou bij houdt

TripIt: De app die alle belangrijke reisdocumenten voor jou bij houdt

TripIt is een applicatie die je helpt al je documenten bij te houden tijdens het reizen. Stel, je hebt een hele grote reis geboekt met verschillende vluchten, dan kan je in deze applicatie alle vluchten gemakkelijk ingeven zodat je deze niet vergeet. Deze worden dan chronologisch weergeven zodat je kan zien wat de volgende vlucht is.

Hoe werkt het?

TripIt is zowel te downloaden bij Apple als bij Android en is volledig gratis. Wanneer deze gedownload is en je opent de applicatie moet je een account aanmaken. Om dit snel te doen kan dit ook via Facebook. Als dit gedaan is kan je meteen beginnen. Je kan meteen een nieuwe bestemming toevoegen door op het plus-teken te duwen. Je moet dan je bestemming, start- en einddatum, naam en beschrijving toevoegen. Als dit dan is aangemaakt kan je plannen toevoegen. Bij plannen kan je dan bijvoorbeeld je vertrekuren ingeven of je vluchtnummer zodat je deze altijd bij de hand hebt. Let wel op: als je smartphone gestolen wordt dat iedereen deze gegevens heeft! Hetzelfde geldt voor de ‘profile zone’, waar je reisdocumenten zoals een paspoort kan toevoegen. Wanneer je dan een reis hebt toegevoegd komt deze in chronologische volgorde in je lijst. Zodat je kan kijken wanneer precies je volgende vlucht is.

TripIt formulier
TripIt reisplannen. Review in het Nederlands
TripIt mogelijkheden

Onze mening

TripIt kan een heel handige applicatie zijn. Maar deze echt gebruiken zit er voor ons niet echt in. Wij zijn geen voorstander om al onze gegevens zomaar in een applicatie op onze gsm te zetten. Dat kan misschien ouderwets klinken, maar stel dat je smartphone gehackt of gestolen wordt, dan is misbruik maken van deze gegevens niet zo moeilijk. Voor mensen die wel graag alle documenten digitaal bij zich hebben, is deze applicatie dan weer wel een aanrader. Want hij is heel gemakkelijk in gebruik en vooral ook heel overzichtelijk. Je kan er zelfs alarmen op instellen voor moest je echt vergeetachtig zijn. Bij deze applicatie moet je zelf kiezen of dit een meerwaarde kan zijn voor jou en wat je er dan wel en niet wil inzetten.

Wat is jouw mening over TripIt?

Wat is jouw mening over TripIt? Ben jij ook eerder zo voorzichtig als ons of maakt dit voor jullie helemaal niet uit?  Laat het ons zeker weten via de comments of via Facebook.

Ben je op zoek naar nog meer handige applicaties? Kijk dan zeker ook eens bij onze categorie Apps.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.