Vaak hoor je wilde verhalen over mensen die een gratis upgrade gescoord hebben van hun vliegtickets. Je kan inderdaad in business class vliegen door middel van een upgrade, zonder daar meer voor te moeten betalen, maar in de realiteit gaat dit niet zo eenvoudig. Om te beginnen heb je al een flinke portie moed en zelfvertrouwen nodig. Natuurlijk, wie niet waagt niet wint. Wil jij binnenkort ook gratis van economy naar business class veranderen op je vlucht? Deze tips helpen je alvast op weg om een upgrade van je vlucht te scoren.

Upgrade van je vlucht, hoe?

1 Kleed en gedraag je netjes

Beginnen doe je al thuis bij het kiezen van je kleren. Zo ga je in deftige kledij net iets meer kans hebben op een upgrade van je vlucht dan in een jogging. Dit is nu eenmaal zo. Ook je voorbeeldig en netjes gedragen kan hier zeker bij helpen. Vraag aan het personeel van de luchtvaart-maatschappij op een beleefde en vriendelijke manier of er een upgrade mogelijk is. Zo kom je al heel ver.

2 Vlieg veel met de zelfde maatschappij

De grooste kans op een upgrade is echter door veel te vliegen met dezelfde maatschappij of groep. Ze laten graag vaste klanten voor in het selecteren van een upgrade. Vergeet je ook niet in te schrijven voor het spaarprogramma van je luchtvaartmaatschappij. Anders hebben zij geen idee hoeveel miles (hetzelfde als kilometers) jij al hebt afgelegd. Wijzelf zijn bijvoorbeeld ingeschreven bij het spaarprogramma van American Airlines. Ook in Europa worden deze programma’s aangeboden. Deze spaarprogramma’s worden ook wel eens frequent flyer program genoemd. Zoek ernaar op de website van je (favoriete) luchtvaartmaatschappij.

3 Op je upgrade bieden

Wil je nog meer kans op een upgrade van je vlucht? Dan kan je er tegenwoordig ook gewoon op bieden. Deze veilingen worden door verscheidene luchtvaartmaatschappijen aangeboden. Iets wat Brussels Airlines ook doet. De overige stoelen in het vliegtuig worden daar aangeboden zodat iedereen die nog wil er kan op bieden. Hierdoor is de prijs vaak enorm laag en soms zelfs gratis wanneer er geen interesse is. De moeite waard om in het oog te houden!

Enkele andere tips voor een upgrade van je vlucht

1 Reis alleen, wanneer je alleen reist is de kans groter op een upgrade. Dit omdat er dan niet gepuzzeld moet worden, jij krijgt gewoon de vrije plaats.

2 Leugentje om bestwil. Want wanneer je zegt dat je net getrouwd bent, stijgt de kans met zo’n 60 procent dat jij een upgrade krijgt op je vlucht. Dit is namelijk al bewezen. Een blessure veinzen kan ook werken.

3 Reis in de vakanties. Er zijn dan namelijk iets meer vrije tickets in business class omdat er dan gewoonweg veel zakenmensen zelf op reis zijn.

4 Bel al eens van tevoren of er een plekje vrij is. Zo bestaat de kans dat je deze upgrade voor je vlucht dan al krijgt toegewezen (zonder dat er concurrentie is). De kans da dit lukt is wel klein, maar je kan maar proberen.

5 Informeer je goed. Want er zijn ook enkele luchtvaartmaatschappijen die helemaal niet doen aan gratis upgrades. Het zou dan ook stom zijn dat jij een upgrade gaat vragen.

Upgrade van je vlucht. Wat doe jij?

Heb jij ook al eens een upgrade gekregen? En wat doe jij soms om een upgrade van je vlucht te krijgen? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Ben je op zoek naar meer tips om beter en goedkoper je vluchten te regelen ? Zo kan je bijvoorbeeld een goedkope last-minute scoren met deze tips.

een upgrade van je vlucht scoren

18 reacties

  1. Bij bijv klm werkt het om naar de klantenservice te bellen waar je ook naartoe moet bellen als je gehandicapt bent. Daar is het dan vrij snel geregeld

  2. Oh nee dat probleem kennen wij helaas ook! Bryan heeft daar ook vaak last van… Niet leuk! Maar misschien lukt het met deze tips toch om die upgrade en extra beenruimte te krijgen!

  3. Oh wat jammer! Als je 3 uurtjes durft, zou ik je aanraden om dan eerst eens 4 uur te proberen en dan meer en meer. Stilaan opbouwen, zo erg is het niet als je toch al 3 uur durft vliegen! Gewoon proberen, je komt op de mooiste plekken ter wereld ๐Ÿ˜‰

  4. Ik reis niet zoveel met het vliegtuig. Mijn man vaker voor zijn werk, maar vanwege zijn lengte past hij niet tussen de stoelen en het is altijd een klein dramaatje om een lange benen plek te verkrijgen.

  5. Ik heb vliegangst en veel verder dan 3 uurtjes durf ik dan ook echt niet te vliegen. Wie weet als die vluchten ooit beter gaan dat ik het wel ga proberen en dan ga ik deze tips voor een upgrade zeker proberen.

  6. Ik heb een aantal jaren geleden een upgrade naar businessclass gekregen zonder iets te hoeven doen. Het was heerlijk, maar helaas zat ik met koorts in het vliegtuig dus kon ik er niet optimaal van genieten.

  7. Als ik al het vliegtuig neem is het meestal voor een korte vlucht dus voor mij is het niet zo belangrijk. Ik ga natuurlijk ook niet weigeren moest ik een upgrade krijgen.

  8. ik behoor tot de groep met vliegschaamte…ik kom vast en zeker nooit voor een upgrade in aanmekring, tenzij een maatschappij mij misschien vaste klant wil maken ?

  9. Heb ooit รฉรฉn keer gevlogen, maar dat is alweer 15 jaar geleden. Vind het dood eng en zal het ook nooit meer doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.