Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  USA Week 2: Los Angeles de stad met vele gezichten

  USA Week 2: Los Angeles de stad met vele gezichten

  Vorige week waren we nog in het mooie San Diego. Deze week kwamen we aan in de City of Angels Los Angeles. Benieuwd hoe wij deze bekende en enorme stad hebben ervaren? Je leest er hier alles over!

  Mooiste treinreis uit ons leven

  Vorige week hoopten we al dat de reis van San Diego naar Los Angeles iets vlotter zou verlopen dan de reis van Los Angeles naar San Diego. Het oorspronkelijk plan was om met de huurauto deze afstand te overbruggen. Maar na een babbel met een inwoonster van San Diego, besloten we toch maar de trein (Amtrak) te nemen. Zij raadde het af om overdag met de auto naar Los Angeles te rijden. De files zijn er enorm en het kan wel tot drie uur extra duren vooraleer je arriveert op je bestemming. Dat zou betekenen dat onze reis tot in Los Angeles zo’n vijf uur zou duren. Dat leek ons te veel.

  We kozen om de trein te nemen en dat was een uitstekende keuze! De trein was luxueus, had een klein restaurant aan boord en had gratis wifi. Daar bovenop reed de trein de hele weg langs de kust en hadden we een schitterend uitzicht over de oceaan. Dit was de mooiste treinreis uit ons leven en een magnifieke ervaring!

  View Los Angeles

  City of Angels

  Aangekomen in Los Angeles, overviel ons de drukte opnieuw. Hoge gebouwen, vuile straten en weinig tot geen restaurants ter plaatse, waren onze eerste indrukken van Los Angeles. Deze stad is echt groot. En met groot bedoelen we reusachtig! De eerste dagen besloten we om online een GO pasje te kopen waardoor we drie dagen lang toegang hadden tot verschillende bezienswaardigheden en musea. Dit is zonder twijfel de goedkoopste oplossing om veel te zien in korte tijd.

  Universal Studios

  Onze eerste volledige dag spendeerden we aan het bezoeken van het indrukwekkende Universal Studios. Dit pretpark is waar (oorspronkelijk) films van Universal Studios werden gemaakt. Er zijn nu nog steeds filmsets die je kan bezoeken en allerlei thema-attracties om je uit te leven. We keken erg uit naar dit bezoek en het heeft ons niet teleurgesteld! We beleefden de beste 4D-attracties ooit en we kregen een blik achter de schermen van bekende films en tv-series. Een unieke ervaring die wij iedereen aanraden!

  Bekende musea

  De dagen daarna gingen we van museum tot museum met onze toegangspas. Allereerst bezochten we de beroemde personen van Madame Tussauds. Dit museum was klein maar wel heel erg leuk om te doen! We moeten wel toegeven dat Madame Tussauds in Amsterdam en Londen indrukwekkender zijn.

  Nadien gingen we de Hollywood Boulevard af op zoek naar onze favoriete celebrities die een ster hebben op de Hollywood Walk of Fame. Ook dit hadden we groter verwacht. Hollywood is zeer klein in werkelijkheid. Alle bekende musea omtrent celebrities, kan je rond deze boulevard vinden.

  Wij bezochten ook het Hollywood Museum, waar het wereldberoemde witte kleedje van Marilyn Monroe te zien is. Daarna brachten we een bezoek aan het Dolby Theatre. Dit is beter bekend als het theater waar elk jaar de Oscars worden uitgereikt. Dit bezoek was heel bijzonder. Zo stonden we op dezelfde plek waar alle wereldberoemde filmsterren zich al hebben begeven. Op deze plek heeft bijvoorbeeld Leonardo DiCaprio twee jaar geleden eindelijk zijn welverdiende eerste Oscar gewonnen. Een bijzondere plaats om te bezoeken!

  Verder bezochten we ook het Grammy Museum, wat heel erg amusant was! Als echte muziekliefhebber is dit een echte must-see met veel interactie als bezoeker. Als laatste deden we een Celebrity Homes-Tour. Dit was een lange tour doorheen Beverly Hills en omstreken op zoek naar de woningen van bekende celebrities. Zo kwamen we voorbij het huis van Justin Timberlake, Katy Perry, Beyoncé en Jay-Z en zelfs één van de huizen van Michael Jackson. We hebben in heel ons leven nog nooit zo’n imposante woonsten gezien! Je moet het gewoon zelf zien want je kan het je echt niet voorstellen. Deze tour is zeker aan te raden wanneer je in Hollywood bent!

  Met deze toegangspas liepen we overal binnen en buiten en zo zagen we heel erg veel op drie dagen tijd. We kregen dus zeker waar voor ons geld!

  Teleurstelling

  Buiten deze drie fantastische dagen dankzij de toegangspas, was Los Angeles voor ons een teleurstelling. Omdat de stad zo groot is, is het moeilijk om fijne en gezellige plekken te ontdekken. Je loopt namelijk niet ‘opeens’ voorbij een fijne plek.

  Onze uitstap naar het begeerde Santa Monica bijvoorbeeld, kon niet harder tegenvallen. Deze badplaats is gekend omwille van zijn lange pier op het water mét pretpark. In werkelijkheid viel het bij ons dus tegen. Het was er enorm druk en niet eens zo mooi als we het ons voorstelden. De attracties waren prijzig en naar onze mening niet super. Dit is voor ons absoluut geen aanrader om te doen wanneer je in Los Angeles bent.

  Een andere, weliswaar kleinere, teleurstelling was Venice Beach. Ook hier wordt heel veel over gesproken, maar bij ons viel dit wat tegen. We begrijpen dat sommige mensen deze badplaats fijn kunnen vinden. Er is een lange boulevard langs het strand, er zijn verschillende souvenirwinkels, een mooi uitgestrekt strand en natuurlijk de gezellige kanalen die aan Venetië doen denken. Toch was deze plek voor ons veel te druk, allesbehalve goed bereikbaar en niet echt indrukwekkend. Wij houden meer van rustige en kleinere stranden.

  Een stad met vele gezichten

  Los Angeles is een stad met vele gezichten. Er zijn zo veel verschillende plaatsen die zogezegd echt de moeite waard zijn te bezoeken, maar dat is het niet. Hollywood vonden we leuk voor één dag. Net zoals Beverly Hills dat was. De glamour die deze plek uitstraalt, is gewoon uniek in de wereld. Je moet er eens geweest zijn.

  Downtown Los Angeles heeft ons allesbehalve een sterke indruk nagelaten. Je vindt er vooral multinationals en andere bedrijven. Bovendien zie je hier enorm veel daklozen en dat maakt het plaatje er niet mooier op. Er is weinig gezelligheid of unieks aan dit deel van de stad.

  Buiten de leuke musea en pretparken die Los Angeles te bieden heeft, vinden we dat deze stad een beetje overroepen is. Er valt veel te zien en te doen, maar na een paar dagen hielden we het voor bekeken. Van de City of Angels hadden we echt meer verwacht. Bovendien vonden we het erg om te zien hoe de ene kant van deze stad behoort tot de aller rijkste mensen ter wereld en een ander deel van de stad op straat leeft. Hier worden wij niet gelukkiger van. De City of Angels is voor ons eerder de City of Many Faces.

  Van Los Angeles tot Las Vegas

  Dit was onze week in Los Angeles, hopelijk hebben jullie er iets aan. Laat ons zeker weten wat jullie van los Angeles vinden. Wij trekken nu voort naar Las Vegas en daar kijken we enorm naar uit! Al is het maar voor het zwembad bij het hotel. Lees het hier volgende week. Kan je niet wachten tot dan? Dan kan je ons volgen op Facebook of op Instagram. Onze reisgids over Amerika kan je hier terugvinden.

  De dijk in VeniceBeekjes in Venice Los AngelesWinkelstraat Beverly HilsHet straatbeeld in HollywoodHollywood ster Universal Studios in Los AngelesUniversal Studios USA

  Comments

  • 15 mei 2018

   Amerika staat echt op mijn bucketlist! Zo gaaf… jullie zijn weer een paar ervaringen rijker! 👌🏽

   reply
  • 15 mei 2018

   Heel gaaf zeg! Ik zou vooral een keer over the walk of fame willen lopen.

   reply
  • 16 mei 2018

   Urenlang in de file staan lijkt mij ook niks. Fijn dat de trein zo goed beviel, en goed dat je hoorde dat dit de betere optie was.

   reply
  • 16 mei 2018

   Wauw, staat echt op mijn bucketlist!
   Spijtig dat er ook enkele teleurstellingen waren, en goed dat je deze ook deelt 🙂

   reply
  • 16 mei 2018

   Je foto’s zien er fantastisch uit! Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie het als te druk en te veel ervaarden. Aan de andere kant ben je natuurlijk weer een superervaring rijker!

   reply
  • 16 mei 2018

   Ik wil ook wel eens naar LA! Die walk of fame moet je op zich toch al eens gezien hebben!

   reply
  • Simone
   16 mei 2018

   Deze stad hebben we overgeslagen. Maar ziet er top uit!

   reply
  • stefaanvivant
   17 mei 2018

   Super leuke blogpost met fantastische foto’s! Universal Studios staat ook nog op men verlanglijstje! Allez Los Angeles staat volledig op men lijstje 🙂

   reply
  • 17 mei 2018

   die universal studio’s lijken mij echt wel eens de moeite om naartoe te gaan…
   eerst maar eens in amerika raken…. hmmm

   reply
  • 17 mei 2018

   Wat jammer dat Santa Monica en Venice Beach tegen vielen. Maar lijkt me toch tof om ook eens die kant op te gaan… ben benieuwd naar het sfeertje etc!

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.