USA 🇺🇸

Een roadtrip doorheen de USA was iets dat al lang op onze verlanglijst stond. We waren dan ook heel blij toen het duidelijk werd dat dit werkelijkheid ging worden. De planning was echter wel moeilijk, omdat er in dit land zoveel te zien is. Denk maar aan al de natuurparken zoals bijvoorbeeld de Gran Canyon en het Yosemite Park die Amerika rijk is. Of aan alle wereldberoemde steden zoals Los Angeles of New York. Een hele opdracht dus om dit allemaal te plannen binnen een periode van twee maanden. Maar het is ons dus gelukt. Ben jij benieuwd hoe deze planning er uit ziet? Je kan deze vinden in de categorie Reisverhalen USA. Natuurlijk hadden wij tijdens deze planning ook enkele vragen en tips verzamelt om het wat goedkoper te maken. Deze tips vind je in de categorie Reistips USA. Zodat we jou misschien kunnen helpen en inspireren om naar dit prachtige land af te reizen! Want het is zeker de moeite waard. Ondanks de sommige eigenaardigheden die het land toch kent.

Reistips USA amerika

Handige weetjes USA

Vliegtickets

De prijs van vliegtickets naar Amerika kunnen variëren van periode tot periode en van bestemming tot bestemming. Zo betaal je voor een enkele vlucht naar New York of Los Angeles vanuit Amsterdam gemiddeld tussen de 200 a 300 euro voor een ticket. Natuurlijk zijn er naar deze bestemmingen vaak super-promo’s te verkrijgen, dus dit hou je best even in het oog. Let wel op dat in veel gevallen de bagagekosten hoog kunnen oplopen. Binnenlandse vluchten in Amerika zijn vaak niet zo duur. Zo betaal je voor een vlucht van New York naar Miami maar 80 euro  (zonder bagage). Ben je momenteel op zoek om een zo goedkoop mogelijk ticket scoren? Check dan zeker eens onze tips voor een goedkoop vliegticket te vinden.

Accommodatie

In de USA heb je veel mogelijkheden om een verblijf te vinden. De goedkoopste manier lijkt ons een Airbnb huren, waar je voor ongeveer 30 euro voor een nacht toch een goede kamer vindt op een uitstekende locatie. Als je net iets meer comfort wil, dan kan je ook een hotel nemen. De prijzen hiervan liggen meestal hoger. Zo betaal je in een stad als New York gemiddeld 150 euro per nacht voor een deftig hotel. Natuurlijk zijn er ook wel goedkopere hotels, maar deze zijn dan vaak verder van alle bezienswaardigheden en dan betaal je weer meer op je vervoer. Ook de hostels in grote steden zijn net iets duurder door de populariteit. Natuurlijk heb je altijd nog de mogelijkheid om een camper te huren en een prachtige roadtrip te maken. Hier betaal je gemiddeld 100 euro per nacht voor.

Vervoer

In Amerika heb je voor eigenlijk bijna alles een auto nodig. Want de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden en steden zijn vaak ver van elkaar verwijderd. Een auto huren is dan ook in de meeste gevallen de goedkoopste en gemakkelijkste oplossing. Voor een degelijke auto betaal je vaak maar 40 euro voor een dag. Voor jongeren onder de 25 jaar is dit helaas niet de goedkoopste oplossing. Omdat je dan per dag 25 euro extra moet betalen voor een jongerenverzekering. Wat het kostenplaatje weer groter maakt. Een heel goedkope oplossing om je te vervoeren in Amerika is Uber en Lyft waar je met 10 euro toch al ver geraakt in een stad. En voor de langere afstanden kan je de Greyound bussen gebruiken. Hier betaal je bijvoorbeeld voor een reis van San Diego naar Los Angeles maar 20 euro voor een ticket. Al is een auto in Amerika altijd net iets gemakkelijker, al is het maar om naar de winkel te gaan om inkopen te doen.

Enkele foto’s van onze reis naar de USA

  • USA San Diego Padres

Wat te doen in Amerika?

Wat te doen in USA? San Diego
Wat te doen in Las Vegas?
Wat te doen in USA. Los Angeles natuurlijk
Wat te doen in Durham