Vandaag bespreken we alle vaccinaties voor Mexico. We laten je zien welke vaccinaties verplicht zijn en welke er aangeraden worden. Want soms ontstaat er wel eens verwarring. En als het op vaccinaties aan komt, kun je dat beter vermijden. We bespreken ook in het kort wat deze inspuitingen veroorzaken. Hopelijk heb je er iets aan!

Hepatitis A (Verplicht)

Hepatitis is een zware leverontsteking dat door een virus wordt veroorzaakt. Als je een volledige inenting wil van Hepatitis A, moet je twee inspuitingen krijgen. De eerste injectie beschermt je voor een jaar. De tweede (6 maanden later) beschermt je voor de komende 30 jaar.

Hepatitis B (Aanbevolen)

Hepatitis B is een infectie van de lever veroorzaakt door een virus. Een volledige vaccinatie tegen dit virus bevat drie spuiten verspreid over 6 maanden. Waaronder de laatste spuit voor een levenslange bescherming zorgt.

DTP (Aanbevolen)

DTP  is de afkorting van Difterie, Tetanus en Polio. De kans dat je deze ziekten bij ons oploopt is bijzonder klein. In landen als Mexico bestaat die kans wel. Als kind heb je al een inenting gekregen tegen deze ziekten. Maar het wordt toch aangeraden deze nog een keer te laten zetten voor je vertrekt.

Rabiës (Reisgebonden)

Rabiës of hondsdolheid is een ziekte die je kan oplopen door een beet van een zoogdier. Als je alleen naar de toeristische regio’s gaat zal je deze vaccinatie niet nodig hebben.  Maar als je een rondreis doorheen het land maakt, neem je best toch deze drie spuiten. Want dit is een vrij ernstige ziekte, waarbij de dood (vaak) het gevolg is.

Dengue en Zika-virus

Het Dengue en Zika-virus zijn twee virussen die door muggen worden overgedragen. Hier bestaan nog geen inentingen tegen. Je goed beschermen tegen muggen is bij deze zeer belangenrijk (vooral bij een doorreis)! Voor zwangere vrouwen of vrouwen die dit op korte termijn willen worden is het slim je dokter te informeren omtrent het Zika-virus. Het kan soms afgeraden worden om als (toekomstige) zwangere vrouw bepaalde landen te bezoeken.

Malaria

Zolang u niet op de grens zit met Guatemala, zijn maatregelen tegen malaria niet nodig. Indien u toch dicht tegen deze grens zit, neem je best contact op met je dokter zodat deze je preventietips kan geven en malariapillen kan voorschrijven.

 Aanvulling vaccinaties voor Mexico

Wij controleren maandelijks of deze lijst nog u to date is. Moest u toch nog twijfelen kan u altijd de website vaccinaties op reis checken of je dokter raadplegen. Ben je opzoek naar nog meer tips over dit prachtige land? Neem dan zeker een kijkje bij onze gratis reisgids van Mexico. Waar we je graag verder helpen met het plannen van jouw droomreis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.