Neem jij op vakantie ook enorm veel foto’s? En vind je het ook zo moeilijk om er nadien een geschikte ‘plaats’ voor te vinden? Lees hier onze tips om je foto’s optimaal te gebruiken en je mooiste foto’s te koesteren zodat ze niet verloren gaan!

Wis je mislukte vakantiefoto’s

Wij nemen per vakantie gemiddeld zo’n 500 foto’s, waarvan er uiteraard maar een 50-tal echt bruikbaar zijn. Soms weten we niet goed wat we met al deze foto’s moeten doen. Ze nemen tamelijk veel opslag in op onze computer en ze nemen veel tijd in beslag om ze allemaal te bekijken. Hier is één gouden tip: Wanneer je een foto hebt genomen en deze is mislukt of je bent niet 100% tevreden over het resultaat, verwijder hem dan meteen. Neem zo steeds opnieuw een foto totdat je echt tevreden bent met het resultaat. Het bespaart je achteraf veel selecteer-werk! En een mislukte foto zal je toch nooit gebruiken.

Foto’s uploaden bij Google Foto’s

Als je een account hebt bij Google, kan je bij Google Foto’s jouw vakantiefoto’s uploaden. Je kan ook een programma downloaden dat steeds een back-up maakt van alle foto’s op je computer. Handig dus om je foto’s bij te houden op een externe locatie. Dit kan nuttig zijn wanneer je computer crasht. Wij gebruiken deze tool voor al onze foto’s. Het is voor ons een soort databank waar we op elk tijdstip foto’s uit kunnen gaan halen.

Fotoboek maken van vakantiefoto’s

Wij zijn voorstander van een ‘old school‘ manier van foto’s bijhouden, namelijk een fotoboek maken. We vinden het zo leuk om in fotoboeken te kijken die onze familie in de loop der jaren heeft bijgehouden, dat we dit nu zelf ook doen. Voor onze volgende generatie maar ook voor onszelf. Zo hebben wij steeds een tastbaar product waar we in kunnen bladeren wanneer we herinneringen willen ophalen. Het is nu dat je deze moet vastleggen! Toch vinden we al het knip- en plakwerk dat daarbij komt kijken een heel karwei. Anno 2017 mag het iets moderner, vinden wij. Daarom lieten wij van onze laatste vakanties online fotoboeken maken. Wil jij ook graag je herinneringen in een fotoboek plaatsen? Kijk eens op www.fotofabriek.nl. Je kan er gemakkelijk zelf aan de slag met hun eigen programma en ze bieden ook de mogelijkheid om fotocadeaus te laten maken voor je geliefden. Misschien een origineel ideetje voor Kerst? Op deze website zijn er eindeloos veel mogelijkheden en een groot pluspunt is de snelle levering bij jouw thuis. Handig!

Wil je graag nog meer tips? Of wil je liever meteen aan de slag gaan voor je online fotoboek? Laat ons zeker weten wat jullie tips zijn om je foto’s bij te houden en te koesteren. Wij zijn benieuwd!

Fotoboek vakantiefoto's

50 reacties

 1. Bij ons is dat niet anders. Leuk dat we je een goede tip konden geven!

 2. Da’s waar! En wetende dat wij later ook opa’s en oma’s zullen worden… Zullen wij er later misschien ook meer aan hebben.

 3. Ik heb mijn foto’sook in een cloud omgeving staan. Wel zo handig. Maar die tipmom de ‘mislukte’ eens weg te gooien, is nog niet eens zo heel stom. Ik heb echt zoveel foto’s, ook een boel probeesels, dat een opschoonbeurt eigenlijk best wel nodig is.

 4. Ik maak ook graag fotoboeken, zeker leuk om aan de opa’s en oma’s te laten zien. Die hebben toch meer met echte foto’s, dan alles online!

 5. Dan moet dat veel plaats innemen op je computer! Een externe harde schijf is ook een goed idee!

 6. haha ik schiet sowieso op vakantie veel foto’s dus dan zit er altijd wel 1 goede tussen. En ik zet alles op mijn laptop en 1x in de zoveel op een harde schijf. Een fotoboek heb ik laatst ook gemaakt altijd leuk

 7. Ik laat mijn man alles rondom de foto’s gewoon regelen, scheelt min een hoop gedoe 😂

 8. Ik denk altijd dat ik tijdens de vakantie niet zoveel foto’s maak, maar dan kijk is en zijn het er zo 100! De mislukte foto’s wis ik gelijk.

 9. Dankuwel! Ja, het kost wel iets om een fotoboek te maken. Wij kiezen voor fotofabriek.nl omdat de kwaliteit super is.

 10. Wat lastig! Dat probleem kennen wij niet. Misschien moet je eens proberen om je camera overal mee naartoe te nemen, waar je ook gaat. En van alles wat mooi is dat je tegenkomt een aantal foto’s nemen. Zo wen je er misschien aan dat je een camera hebt en hoe je hem moet gebruiken. Succes!

 11. Een externe harde schijf is ook een prima oplossing! Super dat je dat al doet, fotoboeken maken. Wij vinden dit heel leuk om achteraf te bekijken!

 12. Da’s waar, maar we hebben het dan vooral over de duidelijk mislukte foto’s (niet recht, of onscherp, …). Onderweg bij houden is een goede tip!

 13. Daar kruipt inderdaad ook wel wat tijd in, maar achteraf is het de moeite waard!

 14. Goede tips! Wij hadden ook alles op een externe harde schijf. Momenteel staat er een fotoboek klaar om afgedrukt te worden, maar die valt een beetje duur uit haha. Wel fijn om zo een tastbaar aandenken aan een mooie, lange reis te hebben!

 15. ik heb het tegenover gestelde probleem: ik maak dus veel en veel te weinig foto’s Vroeger vergat ik gewoon een camera mee te nemen, nu vergeet ik dat ik mijn telefoon kan pakken. Ik zit zo vaak heel intens te kijken dat ik gewoon vergeet dat ik er een foto van kan nemen…stom he

 16. Ik maak altijd wel veel foto’s op vakantie en soms ook meerdere dat zeker weer gelukt is want soms zie je het net even niet op dat schermpje.

 17. Foto’s die niet goed zijn verwijder ik ook meteen, vaak neem ik er 2 of 3 en laat er een staan. Fotoboeken maak ik ook nog steeds en ik laat zelfs nog foto’s ontwikkelen en die plak ik in fotoboeken voor de kinderen. Elk jaar een paar.

 18. Wat een handige tips! Ik moet zeggen dat als ik alles op Google op sla dat het dan weer teveel wordt, maar ik zet alles op een externe harde schijf! Daarnaast inderdaad van elke reis/vakantie een fotoboek 😊

 19. Ik maak op reis altijd zoveel foto’s! Inderdaad altijd een heel uitzoekwerk thuis, daarom probeer ik dat onderweg een beetje bij te houden. Verwijder alleen niet te snel foto’s, want soms ziet het er op de laptop of in de nabewerking toch heel anders uit.

 20. Ik heb ook zoveel foto’s, maar weet soms niet wat ik ermee moet doen. Ik ben nu bezig met een aantal fotoboeken, maar dat schiet ook niet echt op haha.

 21. Wat een goed idee. Ik ben erg slordig met foto’s en merk dat ik heel gemakkelijk foto’s verwijder. Zonde want je krijgt ze niet meer terug. Ik ga eens goed nadenken waar ik mijn foto’s het beste kan opslaan!

 22. Ja, da’s helaas waar. Toch vinden we het achteraf wel de moeite waard!

 23. Moet je meer tijd in investeren, het loont de moeite! Ook tijd in mapjes en overzicht maken, helpt voor ons. Wij moeten hier ook echt de tijd voor nemen maar achteraf zijn we er heel blij mee!

 24. Hoe doe je dat? Zet je die foto’s apart of verwijder je ook de slechte al? Die website kennen wij nog niet, bedankt voor de tip!

 25. Zeker weten! Wij vinden het heerlijk om in fotoboeken te kijken.

 26. Dat gevoel kennen wij ook. Fotoboeken zijn tijdloos en zo enorm leuk om in te kijken.

 27. Wij vinden dit echt het allerleukste! Zo heb je voor ALTIJD je mooiste foto’s bij de hand. Je kan ze ook zo goed aan familie/vrienden tonen, zonder een urenlange diavoorstelling te geven van een heleboel (oninteressante) foto’s. Zeker doen, zo’n fotoboek maken!

 28. Wij meestal ook! We hadden op onze laatste citytrip zelfs al over de 700 foto’s van 3 dagen foto’s nemen….

 29. Da’s waar. Maar je kan wel al op je camera zien of de foto wazig is, niet voldoende scherp gesteld is, niet recht is, het onderwerp niet goed zichtbaar is,… Als je hier al bij kijkt naar je foto’s op je camera, kan je al een heleboel mislukte foto’s wissen. Natuurlijk kan je meerdere foto’s van eenzelfde onderwerp nemen en op je camera laten staan, maar dan wel vanuit een andere invalshoek en niet de ‘echt mislukte’ foto’s. Een externe schijf is ook een goede oplossing! Maar aangezien dit weer extra geld kost, kiezen wij voor de goedkoopste oplossing hier.

 30. Jep, dat probleem kennen wij helaas ook. Vooral op onze laatste reizen hebben we dit toegepast en je gaat met veel meer goede foto’s naar huis! Want als je er 500 op je camera hebt staan, denk je vast “ik heb er zeker 300 goede” maar niets is minder waar! Meestal kom je dan thuis tot de conclusie dat je er maar een 20tal kan gebruiken… Jammer!

 31. Ja, dat kan je inderdaad ook doen. Wij kiezen niet voor het automatisch verbinden aangezien Google dan AL je foto’s opneemt en dan wordt het ook weer onoverzichtelijk.

 32. In een fotoboek bladeren is inderdaad heel leuk! Alleen stel ik het maken ervan steeds uit, omdat het toch een tijdrovend klusje is. 😀

 33. Ik heb in het verleden zo veel foto’s verloren omdat ik echt slecht ben in het backuppen van foto’s.. gewoon laks eigenlijk 😉 Het maken van fotoboeken vind ik erg leuk, maar dat doe ik dus ook echt te weinig!

 34. Ik maak zoveel foto’s! Na 2/3 dagen op reis selecteer ik vaak wat foto’s die ik wil nabewerken, zo hoef ik dat thuis niet meer te doen en vul je dode momenten in de bus of in de avond toch even op. Thuis maak ik een fotoboek, meestal via pixum. Zo leuk om door te kijken 🙂

 35. Ik heb toevallig laatst een heleboel foto’s gewist en ben nog druk bezig met het maken van 2 albums van onze vakanties van dit jaar. Altijd een leuk aandenken!

 36. Ooit had ik alles mooi georganiseerd en opgeslagen op Picasa. Bij de omzetting is iets fout gegaan en vond ik slechts een handjevol foto’s terug. Sindsdien maak ik fotoboeken, met een kopie voor opa’s en oma’s. Ik wil geen foto meer verliezen.😊

 37. Ik heb de meeste van mijn foto’s opgeslagen, maar merk dat ik ze eigenlijk nooit bekijk, dus zit er sterk aan te denken eerdaags eindelijk maar eens wat fotoboeken te gaan maken 🙂

 38. Wij maken wel meer dan 500 foto’s op vakantie maar naderhand sorteren we alles in mapjes en dan kun je heel makkelijk de bewogen foto’s ertussen uit halen.

 39. Over dat wissen ben ik het niet helemaal met je een. Op je camera is het soms niet helemaal goed te zien of de foto mislukt is of niet. Pas op groot scherm is dat te beoordelen. Soms is misschien het gewenste object niet goed, maar de achtergrond heel interessant.
  Ik sla zelf mijn foto’s op, op een externe harde schijf

 40. De tip van wis je mislukte foto’s is echt een goede. Ik maak veeeeeeeel fotos! En vooral ook veel met mijn telefoon en als je deze niet wist voordat je een back up maakt het je voor dat je het weet echt bergen met foto’s waar je door heen moet werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.