Afgelopen weekend vond het 40e Vakantiesalon in Antwerpen plaats en wij waren er bij! Op donderdag 25 januari en vrijdag 26 januari waren wij zelf aanwezig met een eigen stand tussen andere reisbloggers. Benieuwd naar onze ervaring? Lees hier 4 feiten over de 40e editie van het Vakantiesalon in Antwerpen! Was jij er bij?

1 Feest-editie

De 40e editie van dit Vakantiesalon moest een feest-editie zijn. En naar onze mening zijn de organisatoren daar zeker in geslaagd! Er vonden verrassende acts plaats, zoals een optreden van Kathleen. Ook varen  er vele dansers vanuit de hele wereld. Er was meer interactie met de bezoekers door middel van optredens. Maar ook workshops, lezingen, foto-walls, een escape room,… en er waren nieuwe standen zoals de reisbloggers. Hier maakten wij ook deel van uit en het was een heel fijne ervaring om in contact te komen met onze (toekomstige) lezers! En vooral ook andere toffe bloggers! Heb jij ons gezien?

2 Voor iedereen

Het Vakantiesalon in Antwerpen was dit jaar een beurs waar jong en oud terecht kon. Er waren luxueuze reizen, cruisereizen en fiets- en wandelvakanties maar evengoed avontuurlijke en actieve vakanties voor jongeren. Je kon er informatie vinden om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, maar ook om culturele wereldreizen te maken. Samengevat, een vakantiebeurs voor iedereen!

3 Kleuren en geuren

Dit jaar stond het Vakantiesalon meer dan ooit in het teken van kleuren en geuren. Er waren verschillende kraampjes met heerlijk lokaal eten en drinken. Zo kon je er proeven van gerechten uit verschillende streken van de wereld. Daarbovenop werden er volksdansen getoond uit verschillende werelddelen. Wij hebben genoten van de Spaanse flamenco-danseressen en de Afrikaans-getinte songs van Kathleen. Al deze kleuren en geuren brachten je naar verre oorden en brachten je meteen in vakantiestemming! En deden je vooral dromen.

4 Meer dan reizen

Zoals we al vertelden, was deze editie van het Vakantiesalon een feest-editie. Met meer elementen dan alleen maar reisorganisaties die reizen aanboden. Naast verschillende (nieuwe) activiteiten kon je er ook nuttige informatie over bijvoorbeeld verblijfplaatsen. Of over werken in het buitenland. Je kon ook een cruiseschip bezoeken in de haven van Antwerpen en een duikinitiatie volgen. Dit maakt dat het Vakantiesalon in Antwerpen méér biedt dan alleen maar reizen. Het is een leuke ervaring op zichzelf.

Was jij ook op het Vakantiesalon?

Was jij ook aanwezig op het Vakantiesalon in Antwerpen? Of heb jij andere plaatsen om inspiratie op te doen voor je volgende vakantie? Laat het ons zeker weten! We zijn benieuwd!

Om up-to-date te blijven, kan je ons altijd volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. We posten regelmatig nieuwigheden om je nog meer te inspireren en te informeren! Veel plezier op onze reisblog!

 

 

 

 

 

26 reacties

  1. Dat is het zeker en we hebben er ondertussen veel persoonlijk contacten opgebouwd onder andere vaste gasten en het personeel.

  2. Daar kan ik je gelijk in geven, Laura. Wij plannen ook graag onze reizen zelf. Het Vakantiesalon kan wel een handige hulp zijn om organisaties en bestemmingen te leren kennen. Wie weet dat ze ooit van pas komen 🙂

  3. Zelf ben ik nog nooit naar een vakantiesalon of beurs geweest. Komt mede doordat we al jaren naar hetzelfde gaan. Hierdoor ga je niet snel zoeken naar iets nieuws.

  4. Als nederlander niet aanwezig geweest.
    Klinkt een beetje als de vakantiebeurs in Utrecht in Nederland.
    Altijd leuk zo’n beurs vol inspiratie en gezelligheid

  5. Ik ben al een paar keer geweest, maar buiten een beetje ‘inspiratie’ heb ik er nog niet veel van opgestoken. Misschien komt dat omdat wij zelf te veel plannen als we ergens heen gaan in plaats van het uit te besteden aan een touroperator of organisatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.