Er zijn veel dingen die wij graag doen als we reizen, maar er zijn ook dingen die wij liever vermijden op reis. Een vreemd land bezoeken houdt altijd wel wat risico’s in en daarom neem je beter voorzorgsmaatregelen om niet in moeilijke situaties terecht te komen. Dit op vlak van gezondheid, veiligheid maar ook gemak. Lees hier wat wij nooit op reis zullen doen en waarom jij het misschien ook niet (meer) moet doen.

5 Dingen die wij vermijden op reis

1 Kraanwater drinken

Erg ecologisch verantwoord is het niet, maar op reis kopen we altijd flessenwater. In de meeste (verre) landen kan je in de lokale supermarkten enkel plastiek flessen kopen en dat is zonde. Het zou zo goed zijn als dit werd aangepakt. We zouden het niet erg vinden om glazen flessen mee te sleuren of om deze in onze drinkfles over te gieten. Maar helaas vinden wij dat bijna nergens. Kraantjeswater is bij ons uit den boze. In sommige (exotische) landen is het perfect verantwoord om kraantjeswater te drinken maar wij doen het toch maar niet. Ooit probeerden we het eens en de (na)smaak is toch niet hetzelfde als thuis en nadien hebben we de neiging om bijvoorbeeld buikpijn of misselijkheid meteen te linken aan het drinken van kraantjeswater. Kortom, we willen ons daar geen zorgen over moeten maken waardoor wij kraantjeswater vermijden op reis.

2 Liften

Op straat spontaan liften doen wij ook nooit. Niet in België en ook niet in het buitenland. Wij gebruiken altijd een taxi, het openbaar vervoer of apps zoals Uber en Lyft. Misschien komt deze fobie voor liften wel gewoon vanuit onze eigen leefwereld. In België wordt namelijk al van jongs af aan afgeleerd om nooit op straat te liften en met een vreemde mee te gaan. In het buitenland doen we het ook niet, gewoon uit veiligheid.

3 Rietjes gebruiken

Hoewel we zeker wel plastiek flessen durven kopen in het buitenland (wegens gebrek aan glazen flessen), zullen we altijd rietjes proberen vermijden op reis. Jaren geleden deden we dat soms nog wel, maar de haat tegenover plastiek neemt de laatste jaren fel toe. We zien immers in de wereld hoe groot dat probleem werkelijk is. Als wij daarmee een klein verschil kunnen maken, zullen we het ook doen. Wij weigeren plastiek rietjes op restaurant en maken daar op sommige plaatsen ook een statement mee. Hopelijk creëert het een bewustzijn bij de uitbaters van die restaurants. Een klein begin is ook een begin natuurlijk. Ook plastiek zakken proberen wij zoveel mogelijk te vermijden.

4 Sporten

Iets wat we ook zelden doen op reis is sporten. Daarmee bedoelen we een sport op zich los van een activiteit. We wandelen bijvoorbeeld heel veel maar dat is dan tijdens een uitstap of we beklimmen een berg of we huren fietsen om een regio te verkennen. Maar we zullen zelden ‘s avonds gaan joggen of ‘s morgens naar de fitness van het hotel gaan. De reden daarvoor is simpel: Gebrek aan zin. En we zien er het nut minder van in als we al een hele dag actief bezig zijn geweest. Thuis vinden we sporten net belangrijk, dan is het een goede manier om toch aan een dagelijkse portie beweging te komen. Maar eens we op reis zijn hebben we al genoeg actie. We proberen zo nu en dan op langere reizen ook wat tijd in de fitness te spenderen (indien er een ter beschikking is) maar dit lukt lang niet altijd.

5 Massa toerisme

Als het kan, vermijden we liever de grote hotspots van een stad of land. We houden niet van wachtrijen, toeristen en drukte en daarom gaan we ook meestal niet naar de meest toeristische plekken. We geven dus ook niet veel uit aan toeristische bezienswaardigheden. Tenzij het natuurlijk iets is waarvoor we een mensenmassa willen trotseren. In Zuid-Afrika hebben we bijvoorbeeld wel een safari gedaan en hebben we de Tafelberg bezocht. Maar daar willen we graag voor betalen en de vele toeristen vergeet je zo als je bovenaan de berg staat. Dat is het meer dan waard.

Wat ga jij vermijden op reis?

Zijn er dingen die jij nooit doet op reis of die je liever vermijdt? Laat het ons weten in de comments of op onze Facebookpagina! Wij zijn benieuwd en misschien leren we er nog iets van.

Pinterest

Vermijden op reis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.