Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Roadtrip Italië Braies Bucketlist

  Waar op vakantie in maart?

  Waar op vakantie in maart?

  Het is soms niet gemakkelijk om een geschikte vakantiebestemming te vinden voor de maand maart. Al zijn er op basis van klimaat toch enkele mogelijkheden. Deze mogelijkheden hebben wij hieronder opgesomd in een lijstje van waar op vakantie in maart. Deze lijst is volledig samengesteld op basis van ideaal klimaat. Bij twijfel over de veiligheid van een land kan je best de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken controleren.

  Waar op vakantie in maart?

  Wintervakantie in maart

  Italie (opgelet voor Coronavirus)

  In het noorden van Italië kan je natuurlijk een uitstekende skivakantie beleven en dit combineren met een bezoek aan één van de prachtige meren. Zoals het Lago di Braies. Het leuke aan deze bestemming is dat deze gemakkelijk met de auto te bereiken is.

  Roadtrip Italië Braies Bucketlist

  Zweden

  Ook Zweden is één van die landen waar je een gezellige wintervakantie kan doorbrengen. Zweden is niet alleen gezellig maar ook ideaal voor de avonturier. En rit met de slee behoort hier zeker tot de mogelijkheden!

  Zwitserland

  Ook Zwitserland is bij velen een populaire bestemming om te gaan skiën. En ook in maart is dit nog perfect mogelijk. Al is Zwitserland meer dan skiën alleen. Want dit land wemelt van de imposante wegen in indrukwekkende landschappen. Meer dan in welk ander berglandschap in Europa.

  Lichtenstein

  Het Vorstendom Lichtenstein is misschien niet de meest populaire of meest bekende wintervakantie bestemming. Maar het is zeker wel de moeite waard om eens te bezoeken. Want vanuit deze dwergstaat ben je zo in Oostenrijk of Zwitserland. De ideale plek voor een vakantie in maart!

  Oostenrijk

  Oostenrijk mag natuurlijk ook niet ontbreken bij de vakantiebestemmingen voor maart. Want Oostenrijk is misschien wel dé wintervakantie bestemming van de Belgen en Nederlanders bij uitstek. Een hele dag skiën en dan een après-ski is hier dan ook perfect mogelijk en zelfs bijna verplicht!

  Wintervakantie in maart met campeway

  Slovakije

  Een land dat niet vaak gezien wordt als wintervakantieland is ongetwijfeld Slovakije. Toch kan je ook in dit land enkele goede skipistes terugvinden. Zeker de moeite waard om een land met enkele knappe kastelen te bezoeken. En waarom niet tijdens een vakantie in maart?

  Gewone vakantie in maart

  Algerije

  Als je naar het klimaat alleen kijkt dan is Algerije een perfecte plek voor een vakantie in maart. Alleen is niet elk deel in dit land even veilig als je de website van Buitenlandse Zaken mag geloven. Beslis je toch naar het grootste land van Afrika te trekken? Dan krijg je hier wel veel voor in de plaats. Want dit land heeft enkele mooie gebouwen en ook een prachtige woestijn waar je het gevoel krijgt op een andere planeet te vertoeven.

  Anguilla

  Anguilla is een eiland in de Caribische Zee en is door niet veel mensen gekend. Dit kleine eiland dat behoort tot de Kleine Antillen en deel uitmaakt van de Britse overzeese gebieden is nochtans een zeer mooi en rustgevend eiland. Door de moeilijke bereikbaarheid zal je niet veel toeristen tegenkomen. Om dit eiland te bereiken zal je een overstap moeten maken in Puerto Rico of Guadeloupe.

  Antigua en Barbuda

  Nog zo’n ander eiland in de Caribische Zee dat minder bekend is, is Antigua en Barbuda. Ook hier zal je niet gemakkelijk geraken. En soms is zelfs een boot de enige manier om deze eilanden te bezoeken. Verwacht ook hier geen overdreven toerisme! Op de cruiseschepen die aanmeren na dan.

  Argentinië

  Argentinië wint de laatste jaren aan populariteit en dat is niet zo vreemd want de natuur in dit land is adembenemend. Met onder andere het nationaal park Torres de Paine, Ushuaia, enkele gletsjers en natuurlijk de bekende watervallen van Iguazu heeft dit land veel te bieden. Aan jou om dit gaan ontdekken in een vakantie in maart!

  Bahrein

  Bahrein is een eilandstaat in de Perzische Golf. Hoewel dit land vooral belangrijk is als legerbasis voor het Amerikaanse vloot is dit land in het Midden-Oosten ook een leuke bestemming als je is iets anders zoekt dan de gekende landen in deze regio.

  Barbados

  Genietien met een kokosnoot in een hangmat op een parelwit strand kan je in Barbados perfect doen! Dit eiland in de Caribische Zee heeft een heel aantal mooie hotels waar je kan genieten van een heerlijke zon en prachtige zee. Een ideale vakantiebestemming voor maart als je op zoek bent naar een zonvakantie. Helaas zijn er momenteel geen rechtstreekse vluchten vanuit België of Nederland.

  Bermuda

  Ook Bermuda is zo een eilandengroep in de Caribische Zee waar je kan genieten van een heerlijk weertje. Alleen is het toerisme en het aanbod aan hotels hier niet zo groot dan bij enkele andere eilanden in de buurt. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de mythe rond de Bermudadriehoek. Durf jij het aan?

  Bhutan

  Ook dit land in de Himalaya kan je perfect bezoeken in maart! Het enige nadeel aan dit speciale land is dat je per dag moet betalen om dit land te bezoeken als toerist. En dit kan soms oplopen tot 250 USD per persoon per dag. Wat een reis in Bhutan duur kan maken.

  Botswana

  Vooral voor vogelspotters is maart de perfecte maand om Botswana te bezoeken. Want door het water dat aanwezig is en het slechtere weer in het Noorden kan je hier een paar zeer zeldzame vogels spotten! Natuurlijk kan je hier op een safari nog meer zien dan alleen vogels.

  Brazilië

  Brazilië is misschien niet het veiligste land als je alle wilde verhalen mag geloven maar prachtig is het zeker wel! Bij een vakantie in maart kan je best wel langs de kust blijven omdat je in het binnenland en het Amazonewoud wel wat last van regen kan krijgen. In maart heb je wel net carnaval gemist dus als je de keuze hebt, vertrek je best al in februari.

  Brunei

  Brunei is niet het grootste land en ook het aanbod van de bezienswaardigheden in dit land is niet zo groot. Maar qua klimaat is dit dus een perfecte locatie voor een vakantie in maart! Dit land in Azië bekijk je het best via buurland Maleisië.

  Canada

  Canada staat bij redelijk wat mensen bovenaan de bucketlist. Een dat is ook normaal want volgens ons is er niets mooier dan een roadtrip doorheen de prachtige natuur in Canada. Iets wat je perfect kan doen in maart!

  Chili

  Chili is een land dat heel veel te bieden heeft. Met een schitterende natuur zoals Patagonie en de Atacama-woestijn. Maar ook een zeer mooie cultuur en heerlijke wijnen. Daarnaast behoort het Paaseiland ook tot dit land. Voor een reis naar dit prachtige land zal je wel wat tijd moeten uitbesteden.

  China (opgelet voor Coronavirus)

  Als er geen Coronavirus heerst dan is ook China een uitstekende vakantiebestemming voor maart! Want dit land heeft zowel een mooie natuur als cultuur maar ook geschiedenis. En bovendien kan je hier ook de Chinese Muur, één van de 7 wereldwonderen, komen bezichtigen (Chinese muur).

  Colombia

  Ook de prachtige natuur van Colombia ontdekken kan perfect in maart. Want zo ontloop je het regenseizoen dat hier soms wel ruig kan zijn. Daarnaast heb je in maart ook nog Carnaval Barranquila. Een 4 dagen durend carnavalsfeest dat zeer indrukwekkend is om mee te maken!

  Costa Rica

  De natuur in Costa Rica is misschien wel één van de mooiste ter wereld. Deze bestemming staat dus ook bij velen bovenaan de lijst! Voor een vakantie in maart is dit naar onze mening de ideale bestemming. Ben je op zoek naar een speciale vakantie die ook een beetje extra waarde heeft? Ga dan helpen in één van de vele vrijwilligerskampen voor het beschermen van de dieren in jungle. Zoals het beschermen van luiaards.

  Cuba

  Dit land is jaren lang moeilijk bereikbaar geweest maar tegenwoordig kan je zelfs vanuit België rechtstreeks naar Cuba vliegen. En maart is hier de ideale maand voor! Je vermijdt namelijk het regenseizoen en de hitte van de volle zomer. Gij jij genieten van een vakantie aan het strand in Varadero of ga je voor een citytrip in Havana?

  Vakantie in november Cuba

  Djibouti

  Djibouti een land in Afrika is niet echt gekend door de gemiddelde toerist. En dat is niet zo verwonderlijk want dit buurland van Ethiopië wordt momenteel dan ook afgeraden om te bezoeken door Buitenlandse Zaken. En dit is zeer jammer! want dit land heeft met het Assalmeer, Day Forrest Park en het Moucha Eiland echt wel enkele bezienswaardigheden die wel de moeite waard zijn om te bezoeken.

  Ecuador (Galapagos)

  Ecuador zelf is misschien niet meteen de beste vakantiebestemming voor maart. Door de vele regen die in deze periode wel eens durft vallen. Maar voor de Galapagoseilanden, dat tot Ecuador behoort, geldt deze regel niet. Deze eilanden bezoek je dus best wel in deze maand.

  Egypte

  Egypte is misschien wel één van de beste landen om te bezoeken in maart als je niet lang wil vliegen en toch van een heerlijke zon wil hebben. Vanuit België en Nederland vlieg je dan ook rechtstreeks naar Hurghada en Sharm-el-Sheikh. Een all-in vakantie is hier één van de veel gekozen opties. En in vergelijking met sommige andere landen hoef je hier niet veel voor te betalen.

  Waar op vakantie in maart? Egypte

  El Salvador

  Door het toenemende geweld van de laatste jaren is El Salvador niet het aller veiligste land. Al valt dit geweld voor een gewone toerist best wel mee! Loop gewoon niet te koop met al je rijkdom, de bevolking in dit land heeft helaas niet veel. Dus de bevolking uitdagen is ook niet nodig. In El Salvador kan je veel natuur, enkele Maya-tempels en zelfs een vulkaan terugvinden.

  Falklandeilanden

  De Falklandeilanden is een eilandgroep nabij Argentinië en heeft een hele geschiedenis. Dit omdat dit eiland in het verleden gebruikt werd in de oorlog om van hieruit Argentinië aan te vallen. Je kan deze eilanden het best bezoekeen in combinatie met Argentinië.

  Frans-Guyana

  Frans-Guyana is een land in Zuid-Amerika dat vooral bezocht voor zijn prachtige natuur. Bij een vakantie in maart kan je dit eiland het best bereiken via een overstap in Suriname of via enkele Franse luchtvaartmaatschappijen. Eén van de mooiste plekjes in dit land is ongetwijfeld het eiland île Saint-Joseph.

  Gambia

  Ook Gambia is gemakkelijk te bereiken met een rechtstreekse vlucht waarbij je niet lang onderweg bent. Leer een heel nieuwe cultuur kennen op amper 6 uur vliegen. Let wel op: voor Gambia heb je malariamedicatie nodig! Dit wordt soms vergeten.

  Ghana

  In Ghana leer je niet alleen een heel nieuwe cultuur kennen. Het zal je ook volledig veranderen en een andere kijk op de wereld en samenleving geven. Daarnaast kan je ook de natuur bewonderen in het Kakum Nationaal Park en het Mole Nationaal Park. Dit land bezoek je het gemakkelijkst met een gids of organisatie.

  Grenada

  Grenada is het op tien na kleinste land ter wereld maar dat maakt dit eiland niet minder mooi! Want zoals bij elk eiland in de Caribische Zee heb je ook hier een mooie helderblauwe zee waar je van kan genieten met een cocktail in de hand! Dit eiland is helaas ook niet gemakkelijk om te bereiken. Je zal dus enkele keren moeten overstappen.

  Guadeloupe

  Guadeloupe is sinds kort zeer gemakkelijk te bereiken door rechtstreekse vluchten vanuit Frankrijk en België. Wat er voor zorgt dat dit één van de gemakkelijkste eilanden uit het Caribische gebied is om te bereiken. Ga jij op avontuur en de natuur ontdekken van dit kleurijk eiland?

  Marianen

  De Marianen eilanden is een eilandengroep in de Grote Oceaan. En het is één van die paradijzen dat niet veel toeristen trekt door de afstand en de moeilijkheid om dit eiland te bereiken. Wie er toch de moeite voor doet zal beloond worden. Want deze plek is wel magisch en ideaal voor een vakantie in maart!

  Guatamala

  Guatemala kan je een beetje vergelijken met Mexico maar dan ruiger en minder aangetast door toerisme. Al kan je hier de dag van vandaag ook wel wat toeristen tegenkomen. Ook hier heb je een schitterende natuur en enkele Maya-tempels om te bezoeken. En dat onder een heerlijke zon! Dit land is gemakkelijk te bereiken met een overstap in Cancun in Mexico.

  India

  India is een land dat je bijblijft, positief of negatief! Want dit land geeft je met al zijn geuren en kleuren en totaal verschillende cultuur een heel andere kijk op de wereld. Je houdt van dit land of je haat dit land. Maar volgens ons moet iedereen dit land toch minstens één keer in zijn leven gedaan hebben. En dat kan perfect in maart!

  Israel

  Geen één land in de wereld dat zoveel ter discussie staat als Israel. En hoewel sommige mensen denken dat dit land niet zo veilig is om te bezoeken is dat het wel. Je kan Israel perfect inplannen voor een vakantie in maart en verwonderd terugkeren. Want een bezoek aan Jeruzalem zou toch op je bucketlist moeten staan!

  Ivoorkust

  Voor Ivoorkust geldt momenteel een verhoogde waakzaamheid bij Buitenlandse Zaken omwille van een aanslag die in 2016 gebeurd is. De kans dat dit effectief nog voor zal vallen is even groot als de kans dat dit in Brussel is. Laat dat dus niet de reden zijn om dit mooie land met zijn schitterende natuur links te laten liggen.

  Jamaica

  Jamaica is één en al natuur een heeft enkele bijzondere plekken zoals de watervallen van Ocho Rios en de geboorteplaats van de muzieklegende Bob Marley. Bovendien is kan je vanuit België ook rechtsreeks vliegen naar Montego Bay van waaruit je bijna alle bezienswaardigheden in dit land kan ontdekken.

  Duns river in Jamaica

  Japan

  Japan is bekend voor zijn mooie bloesems en maart is de ideale maand om deze bloesems te aanschouwen. Zeker als je weet dat de bloesemperiode begint in januari en eindigt in april. Dit komt door verschillende regio’s en bloeiperiodes. In maart kan je dus al deze verschillende periodes die in elkaar overlopen meepikken.

  Kaapverdië

  Kaapverdië is een veel gekozen bestemming in de winter. Een dat is niet zo heel speciaal want je kan dit land dan ook gemakkelijk bereiken met één van de vele touroperators. Een all-in vakantie wordt hier dan ook heel vaak gekozen.

  Kiribati

  Kiribati is een eilandrepubliek in Oceanië dan zeer moeilijk te bereiken is. Maar wie er de moeite en vooral tijd voor over heeft krijgt wel iets in de plaats! Een schitterend eiland waar het toerisme bijna niet ontwikkeld is. Wat zorgt voor een unieke sfeer die je op weinig andere plaatsen in de wereld zal terug vinden.

  Koeweit

  Koeweit is een land dat vooral zijn inkomsten haalt uit zijn oliebronnen. En dat is ook wat je in een reis naar dit land zal zien. Al is dit land in het Midden-Oosten meer dan olie alleen. Je kan hier ook enkele prachtige moskeeën en indrukwekkende gebouwen bewonderen. En shoppen in één van de nieuwe shoppingmalls. Qua klimaat de ideale plek voor een vakantie in maart.

  Libanon

  De Libanese keuken is overheerlijk en alleen daarom al moet je gewoon een keer in Libanon geweest zijn. Daarnaast heeft Libanon ook een mooie kustlijn en groot stukje natuur waar je prachtige wandelingen kan maken! Een echte aanrader die nog niet zo bekend is!

  Libië

  Ga jij op een kameel door de woestijn van Grand Erg Oriental rijden? Of de prehistorische grot van Jebel Uweinat bezoeken? Wij zien dit alvast zitten. Alleen moet je helaas wel letten op de veiligheid binnen dit land. Daarom is een ervaren gids wel aangeraden! Ook de website van Buitenlandse Zaken raadplegen kan bij dit land nooit geen kwaad.

  Malediven

  De Malediven zullen we je niet moeten presenteren. Want iedereen kent dit prachtige paradijs wel dankzij het internet of Instagram. Alleen heeft dit ware paradijs maar één nadeel en dat is zijn kostprijs. Want de meeste hotels hebben hier een prijskaartje waar je in een ander hotel een paar weken extra voor verblijft.

  Malta

  Binnen Europa zijn er niet veel plekjes waar je van een heerlijke winterzon kan genieten op een terrasje. Malta is zo een plekje waar je daar dan ook nog niet zo lang voor in het vliegtuig moet zitten. De idealen vakantie in maart binnen Europa is ongetwijfeld Malta!

  Marshalleilanden

  De Marshalleilanden is nog zo een eilandengroep in Oceanië dat zeer moeilijk te bereiken is. Maar waar je veel voor terugkrijgt als je de moeite neemt om er te geraken.

  Martinique

  Een waar paradijs waar je met een rechtstreekse vlucht vanuit Frankrijk gemakkelijk geraakt is Martinique. Op dit eiland dat zeer kleurijk is door zijn prachtige beplantingen kan je echt tot rust komen. Daarnaast kan je hier ook gewoon met de Euro betalen, wat het extra gemakkelijk maakt!

  Mauritanië

  Dit land in Afrika is misschien niet het veiligste land en wordt daarom ook op de lijst gezet met landen waar je moet opletten als toerist. Toch heeft dit land enkele mooie plekjes zoals het Nationaal Park Banc d’Arguin en het Diawling National Park. Bezoek dit land momenteel wel niet zonder gids die het land goed kent!

  Mexico

  Mexico is ongetwijfeld het land waar wij ons hart verloren hebben. En ook wij hebben Mexico voor het eerst bezocht in maart! Dus deze maand is uitermate geschikt om de mooie cultuur en natuur van dit land te ontdekken. Wij raden je ook aan om wat verder te gaan dan alleen de regio Yucatan en bezoek bijvoorbeeld ook eens Guanajuato of Puerto Vallarta! Je kan vanuit België trouwens met Tuifly een rechtstreekse vlucht boeken naar Mexico!

  Guanajuato. Vaknatie in maart

  Micronesia

  Micronesia het zoveelste eiland in Oceanië dat wondermooi is maar moeilijk te bereiken. Het voordeel hier is wel dat je hier met de Amerikaanse dollar kan betalen. Waag jij je aan deze trip?

  Marokko

  Marokko is maar iets langer vliegen dan bij een reis naar Spanje. En toch kom je terecht in een heel nieuwe cultuur. Een cultuur die geweldig is om te bezoeken. Door de korte duur van een vlucht naar dit land wordt Marrakech vaak als Citytrip gedaan. Ideaal dus voor wie niet veel tijd heeft bij zijn vakantie in maart.

  magische Marrakech het plein

  Nepal

  Ook Nepal is perfect te bezoeken in maart. De weersomstandigheden zijn dan ideaal om één van de spectaculaire hikes te doen of één van de vele tempels te bezoeken. De echte avonturier kan zelfs de Mount Everest opklimmen. Al vergt dit natuurlijk wel wat voorbereiding en planning.

  Nieuw-Zeeland

  Een roadtrip doorheen Nieuw-Zeeland staat al jaren op onze bucketlist en ooit gaat het er echt van komen. Want Nieuw-Zeeland heeft zoveel te bieden aan natuur dat elke natuurliefhebber hier toch één keer in zijn leven moet geweest zijn. En een vakantie in maart in dit land is ideaal doordat de het weer aangenaam is en de (meeste) planten in bloei staan.

  Nicaragua

  Ook in Nicaragua heeft enkele prachtige Maya-tempels die de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Dit land is daarnaast zeer populair bij backpackers omdat dit land relatief goedkoop is. En omdat dit land nog niet zo toeristisch is als bijvoorbeeld Mexico.

  Oman

  Ook in Oman kan je de bekende luxe van uit het Midden-Oosten terugvinden. Daarnaast kan je ook hier enkele indrukwekkende moskeeën en gebouwen gaan bezichtigen. Maar ook een safari door de woestijn van Wahiba Sands behoort tot de mogelijkheden.

  Pakistan

  Pakistan wordt niet vaak gezien als toeristisch land en dat is begrijpelijk. Maar toch heeft dit land een prachtige natuur die de moeite waard is om eens te bezoeken. Doorkruis dit land wel met een gids die het land goed kent!

  Palau

  Het zoveelste eiland in Oceanië dat je mits veel moeite kan bezoeken is Palau. Ook hier krijg je veel terug voor de moeite die je doet bij een reis naar hier. Maar hou al zeker een week opzij om alleen van en naar dit eiland te reizen.

  Panama

  Panama is vooral bekend als belastingparadijs maar dit land is meer dan dat alleen. Zo kan je hier genieten aan de wondermooie kustlijn of op de San-Blas eilanden waar je kan snorkelen, zeilen en een van de talrijke andere wateractiviteiten kan doen. Helaas zijn er momenteel nog geen rechtstreekse vluchten. Overstappen zal dus nodig zijn!

  Filipijnen

  Over een paradijs gesproken… de Filipijnen is er eentje. Eén waar je een prachtige natuur kan terugvinden maar ook een zeer gastvrije bevolking. Boracay, The Chocolate Hills en Siargo zijn maar enkele voorbeelden van bezienswaardigheden die je bij een vakantie in maart hier kan bezoeken. Deze periode valt buiten het regenseizoen dat je echt wel moet vermijden in de Filipijnen.

  Portugal

  Portugal is ook een ideale vakantiebestemming voor maart. Dit omdat het weer dan niet te warm is maar ook niet te koud. Ideaal dus voor een wandeltocht in de mooie natuur! Ook een citytrip naar bijvoorbeeld Porto of Lissabon behoort zeker tot de mogelijkheden.

  Porto in Portugal

  Puerto Rico

  Puerto Rico is een eiland is het oostelijke deel van de Caribische Zee waar je in maart heerlijk kan genieten van het zonnetje. Dit eiland is ook één van de eilanden dat met één overstap het gemakkelijkst te bereiken is in deze regio. In Puerto Rico betaal je ook gewoon met de Amerikaanse Dollar.

  Qatar

  Qatar, een land uit het Midden-Oosten, is vooral gekend voor zijn luxe en indrukwekkende gebouwen. Deze gebouwen kan je het best bezoeken in de maand maart omdat de weersomstandigheden dan ideaal zijn. Niet te warm en absoluut ook niet te koud! In de zomer kan het hier zo warm zijn dat je niets meer kan doen.

  Rwanda

  Rwanda heeft een zeer afschuwelijke geschiedenis waar wij Belgen grotendeels verantwoordelijk voor zijn. Deze gebeurtenissen zijn helaas nog niet volledig verwerkt of opgelost aangezien dit nog niet zolang geleden is. Dit land bezoeken met de juiste begeleiding is dus aangeraden en zeker als Belg. Hopelijk verandert dit ooit nog want dit land is gewoonweg prachtig en uniek op zijn eigen manier. Qua klimaat is maart dus de ideale maand voor alle andere factoren zal je genoeg informatie moeten aanvragen.

  Saint Lucia

  Saint Lucia is een eiland in de Caribische Zee dat niet zoveel toeristen trekt als bijvoorbeeld buurland Martinique. En dat zorgt ervoor dat je jezelf zeer speciaal voelt om dit eiland met zijn prachtige fauna en flora te ontdekken. Je kan dit eiland enkel bezoeken met een overstap. In sommige gevallen is een boot vanuit Martinique zelfs nog de goedkoopste en gemakkelijkste optie.

  Seychellen

  Ook de Seychellen spreken voor zich. Parelwitte stranden een hemelsblauwe zee en een zeer rustige vibe. De Seychellen is zo één van die droombestemmingen die je door de kostprijs maar één keer in je leven kan bezoeken. Maar die ene keer is dan wel genieten!

  Singapore

  Singapore, een land in Azië, is niet zo heel groot maar daarom niet minder indrukwekkend. Want alleen al de luchthaven is zo indrukwekkend gebouwd dat je alleen al een hele dag daar kan rond lopen en genieten van de prachtige architectuur. Want dat omschrijft Singapore het best… prachtige en indrukwekkende architectuur en luxe!

  Somalië

  Somalië is niet meteen het veiligste land en het wordt door Buitenlandse Zaken momenteel zelfs afgeraden om naar dit land af te reizen. Wat zeer spijtig maar begrijpelijk is. Dit land met de langste kustlijn van het continent Afrika heeft zeker iets te bieden. Qua klimaat ideaal te doen in maart! Alleen is veiligheid ook belangrijk natuurlijk.

  Sri Lanka

  Sri Lanka heeft een lange tijd een opmars van toerisme gekend en dan vooral door backpackers die dit ruwe land goedkoop konden doorreizen. Helaas heeft die opmars een kleine knauw gekregen na de aanslagen in 2019. Na deze aanslagen is er niets meer gebeurd maar de perceptie is helaas tegen dit land gekeerd. Sri Lanka als vakantie in maart? Waarom niet!

  Suriname

  Het leuke aan Suriname is dat je er bijna overal wel Nederlands kan praten, dit omdat dit ooit een kolonie van Nederland is geweest. En dat zorgt voor een zeer leuke vibe onder de warme zon die je hier in maart hebt. Vanuit Nederland kan je dit land dan ook bereiken met een rechtstreekse vlucht.

  Thailand

  Ook Thailand is één van die landen die door vele Belgische en Nederlandse toeristen wordt aangedaan als reisbestemming. En dat is niet zo heel vreemd. Want dit land combineert zowel cultuur als natuur met enorme gastvrijheid. Wat dit land uiterst geschikt maakt voor enkele weken ontspanning.

  Tajikistan

  Tajikistan is niet meteen het bekendste land in Azië en dat is eigenlijk zeer vreemd. Want dit land heeft wel degelijk een zeer indrukwekkende natuur zoals het meer Iskanderkul of de gletsjer Leninpiek. Wil je voor je vakantie in maart eens iets speciaal? Dan is Tajikistan absoluut het antwoord. Je kan deze reis best wel met een gids doen. Niet om veiligheidsredenen maar gewoon om de reis gemakkelijker te maken.

  Tunesië

  De goedkoopste optie voor een vakantie naar de zon in maart is ongetwijfeld Tunesië. Zo kan je al aanbiedingen vinden van 250 euro all-in voor een hele week in Djerba. Je hebt dan gemiddeld een temperatuur van 24 graden Celsius.

  Uruguay

  Uruguay heeft zowel natuur als cultuur maar is niet zo heel groot. Toch heb je minstens twee weken nodig om dit Zuid-Amerikaanse land te ontdekken. Maart is hier de ideale maand voor omdat je zowel de warme zomer als de regenmaanden hiermee ontloopt!

  Venezuela

  Door oplopende politieke spanningen is het momenteel moeilijk om Venezuela te bezoeken op een veilige manier. Als deze spanningen gaan liggen zijn dan is maart de ideale maand om dit land van verschillende natuurreservaten en enkele prachtige watervallen te bezoeken. Je kan de situatie in Venezuela het best controleren op de website van Buitenlandse Zaken.

  Vietnam

  Na de oorlog met Amerika heeft het even geduurd voordat dit land zijn poorten opende voor toerisme. Maar wat zijn wij blij dat ze dit uiteindelijk wel gedaan hebben. Want dit land heeft zo een schitterende natuur en cultuur dat een bezoek aan dit land op iedereen’s lijstje zou moeten staan. Vooral Hạ Long Bay trekt elk jaar heel wat toeristen naar dit land. En een vakantie in maart hier doorbrengen is ideaal omdat je hiermee het regenseizoen vermijdt.

  Amerikaanse Maagdeneilanden

  Je kan de Amerikaanse Maagdeneilanden terugvinden net naast Puerto Rico. En de sfeer op deze eilanden zijn in grote lijnen dan ook vergelijkbaar. Is het niet dat het toerisme hier wel wat minder is dan bij de grote buur.

  Jemen

  Jemen een land in het Midden-Oosten is vergelijkbaar met de meeste landen in deze regio. Dus ook hier kan je de woestijn, enkele prachtige moskeeën en gebouwen terugvinden. Dit land is enkel te bereiken met een overstap. Maar wel perfect te doen in maart!

  Het hele jaar door

  USA

  Amerika is zo één van die landen die je het hele jaar door kan bezoeken. Want elke regio in Amerika heeft wel een ander klimaat. In deze periode van het jaar trek je het best naar het westen van Amerika. Naar bijvoorbeeld Californië waar je een trip langs de nationale parken doen om dan te eindigen in Las Vegas. Vergeet geen Esta (visum) aan te vragen voor Amerika!

  Australie

  Ook Australië is een land dat hele jaar door te bezoeken is door zijn verschillend klimaat. Bij een vakantie in maart kies je echter wel best voor regio’s in het zuiden. Namelijk steden zoals Perth, Adelaide, Melbourne & Sydney. Let wel op: naar Australië ben je wel even onderweg! Probeer dus zeker langer te gaan dan een week.

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.