Hoewel de herfst een mooie periode is, is een vakantie in november misschien geen slecht plan als je de koude wilt ontkomen. Want naast het goede weer dat je in sommige landen terug vindt, is het ook veel goedkoper om te reizen in november dan in het hoogseizoen. Hieronder kan je alle landen terugvinden waar je op vakantie kan in november.

Waar op vakantie in november?

Algerije

Naast dat november de goedkoopste maand is om naar Algerije af te reizen heb je hier ook nog een redelijk goed klimaat met een gemiddelde van 20 graden Celsius voor de hele maand. Ook de neerslag in deze maand valt zeer goed mee. Ideaal dus om bijvoorbeeld de Sahara-woestijn die voor een deel in Algerije gelegen is te bezoeken.

Antarctica

Ook een reis naar Antarctica kan je het best in de maand november en december maken. Dit omdat het dan zomer is in Antarctica en de temperatuur dan leefbaar is. Vermijdt de winter op Antarctica zeker! Want in deze periode is het bijna 24 op 24 donker. Alsook de temperatuur is dan gevaarlijk laag. Voor een reis naar Antarctica moet je wel iets over hebben. Want zo is bijvoorbeeld een cruise naar Antarctica niet goedkoop.

Australië (tropisch en midden Australië)

Hoewel het Zuiden van Australië vooral van december tot maart ideaal om te bezoeken is, kan je het tropische Noorden en midden van Australië perfect bezoeken in november. Iets waar je geen spijt van zal hebben want Australië heeft zoveel mooie en ongerepte natuur te bieden. Een roadtrip van het Noorden naar bendeden toe is dus zeker een goed idee!

Azerbeidzjan

Azerbeidzjan is misschien niet de meest toeristische regio maar wel de ideale plek voor een vakantie in november. Je zal in deze periode een heerlijke temperatuur hebben met weinig neerslag. Wat ideaal is om bijvoorbeeld de mooie stad Baku of de moddervulkanen te bezoeken. Iets wat Tom Waes al eerder deed met zijn programma reizen Waes. Treed jij in zijn voetsporen binnenkort?

Bahrain

Een bezoek aan de kleine eilandstaat Bahrain is niet alleen een heel avontuur, je maakt er ook nog eens kennis met een hele nieuwe cultuur. Want dit land heeft enkele oude gebouwen met een grote historische waarde. Dit land bezoeken doe je best in november om een aangenaam klimaat te kunnen ervaren. De zomer is hier namelijk ondraaglijk warm.

Bangladesh

Dit land gelegen in Zuid-Azië en buurland van India is perfect te bezoeken in deze periode gezien de aangename temperaturen en het mooie weer. Wat deze bestemming daarnaast interessant maakt, is de prijs. Want reizen doorheen Bangladesh is spotgoedkoop. Een stop in de jungle van Sundarban en een bezoek aan één van de vele theeplantages maken een reis naar dit land een unieke ervaring.

Benin

Benin, een land in Afrika, is qua klimaat perfect te bezoeken in november. Echter is de veiligheid in dit land helaas niet altijd even goed. Zo is een gewapende overval in dit land niet zeldzaam. Daarom is het geen slecht idee om het reisadvies van Buitenlandse Zaken te controleren. Zo weet je waar het veilig is.

Bhutan

Ook Bhutan is een ideale bestemming voor een vakantie in november. Want hoewel dit land in het Himalaya-gebergte er alles aan doet om geen massatoerisme te verkrijgen, zal een trip door dit land een onvergetelijke beleving zijn. Waar je echt dichter bij de natuur komt en een vibe terugvindt die je nergens anders zal terugvinden. Het enige nadeel aan Bhutan is de kostprijs, want deze is vrij hoog.

Botswana

Wil je op een safari in november? Dan kan je dit perfect in het Afrikaanse Botswana. Want dit land heeft een ruim aanbod aan natuurparken en wildreservaten. En dat het hier in november dan nog eens zomers weer is, maakt Botswana de ideale plek om naar toe te reizen. Ga jij op zoek naar de big 5 in Afrika?

Olifant op safari vakantie in november

Brazilië (De kust)

Ook de kust van Brazilië is een ideale plek om op vakantie te gaan in november. Het klimaat is hier dan aangenaam met verdraagbare temperaturen en weinig regenval. Het Amazonewoud kan je best niet bezoeken in deze periode. Want hier heb je wel nog de hevige regenval. De beste reisperiode voor het Amazonewoud is van mei tot juli.

Burkina Faso

Burkina Faso is een land gelegen in Afrika en heeft een heel mooi aanbod aan natuur. En hoewel dit land de bijnaam heeft van het land met de eerlijke mensen, wordt er door Buitenlandse Zaken wel aangeraden om waakzaam te zijn in dit land. Iets wat jou niet zou mogen tegenhouden voor een bezoek aan dit prachtige land. Want in Burkina Faso maak je kennis met het “echte” Afrika.

Cambodja

Cambodja is al jaren één van de landen op onze bucketlist. Want een bezoek aan de tempels van Angkor Watt en de de stad Siem Reap lijkt ons één van de mooiste plekken op aarde. De reden dat wij dit land nog niet hebben bezocht is dan ook planning. Want naar Cambodja reizen moet je buiten het regenseizoen doen. Een kortere periode want deze periode loopt maar van november tot en met januari.

Kameroen

Een ander land waar je een enorme diversiteit aan fauna en flora kan terugvinden is ongetwijfeld Kameroen. Dit land waar je volgens Buitenlandse Zaken waakzaam moet zijn is het best te bezoeken vanaf november. Dit omdat het toerisme hier dan aanzienlijk minder is, en omdat het klimaat meer dan aangenaam is.

Canada (niet het noorden)

Of wat dacht je van Canada als vakantiebestemming in november? Want dit is, op het Noorden van het land na, nog perfect mogelijk. De temperatuur ligt dan misschien niet meer zo hoog als in de zomer maar dat maakt het volgens ons juist aangenamer. Zeker als je enkele wandelingen op het programma zet.

Kaapverdië

Een warme zon, palmbomen en een heerlijke cocktail in de hand. Iets wat in november perfect kan in Kaapverdië. Want met gemiddelde temperaturen van 32 graden kan je dit echt de ideale strandvakantie noemen. Eén van de populairste en bekendste plekken in Kaapverdië is toch wel Boa Vista en Cidade Velha dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Deze bestemming is ook gemakkelijk te bereiken vanuit België en Nederland.

Chili

Ook Chili in Zuid-Amerika is perfect te bezoeken in november. Echter niet het volledige land. Want Chili is namelijk een zeer lang land waardoor je met verschillende klimaten te maken krijgt. Daarom kan je in november het best het Zuiden verkennen. Een vakantie in november kan dus perfect in de hoofdstad Santiago.

China

Ooit al de Chinese Muur willen beklimmen of zou je eens steden als Beijing of Hongkong willen bezoeken? Dan is november daar de ideale maand voor, toch qua weer. Want de kostprijs van een vlucht is vaak niet zo goedkoop. Voor een goedkoop ticket moet je zeker eens een kijkje nemen op Skyscanner.

Cookeilanden

Nog een zonnige strandbestemming in november zijn de Cookeilanden. Want op deze 15 eilanden in de zuidelijke Stille Oceaan lijk je wel in het paradijs beland te zijn. Het enige nadeel aan deze eilanden is de vliegtijd. Je moet namelijk iets meer dan 21 uur vliegen naar deze bestemming. Je moet er dus iets voor over hebben.

Ivoorkust

Sinds de aanslagen op toeristen in 2015 heerst er een enorme waakzaamheid voor toeristen in dit Afrikaanse land. Echter is er sinds dan geen enkele aanslag meer geweest. Daarom is dit land zeker één van de landen waar een vakantie in november mogelijk is. Want het weer is hier aangenaam en het aanbod aan natuur is hier zeer uitgebreid. Let wel op! Je moet een toeristenvisum aanvragen en kunnen bewijzen dat je over genoeg financiële middelen beschikt om het land door te reizen.

Cuba

In de juiste periode naar Cuba reizen is zeer belangrijk. Wij maakten deze trip naar Cuba in mei en dit was een slechte keuze. Want in deze periode is het hier zo warm dat je amper kan buiten komen. En al zeker in steden als Havana. Daarom moet je naar Cuba afreizen wanneer het iets kouder is. En november is daar het perfecte voorbeeld van. Daarnaast kan je vanuit België rechtstreeks naar Cuba vliegen. Dit kan met Tui.

Roadtrippers of the sun in Cuba

Djibouti

Djibouti is een land gelegen in de hoorn van Afrika. Bij het grote publiek is dit land niet echt gekend en dat is zonde. Want dit land heeft de ambitie om het Dubai van Afrika te worden. Het kan dus goed zijn dat deze bestemming binnenkort wel heel bekend en toeristisch wordt. Ben jij één van de eersten die dit land bezoekt? Er wordt door Buitenlandse Zaken wel aangeraden om van de grenzen weg te blijven.

Egypte 

Een vakantie in november naar Egypte is ideaal om de warme en droge zomermaanden te vermijden. En de koude maanden ontloop je zo ook. Al vallen die wintermaanden wel mee, met vooral koude nachten. Ook het toerisme in deze periode is minder. Wat de kostprijs ook doet dalen. Een leuk extra voordeel.

Karnak in Egypte

El Salvador

El Salvador is een land dat het allemaal heeft! Tropische regenwouden, vulkanen en stranden. Bij een bezoek aan El Salvador val je dus van de ene verbazing in de andere. Het enige nadeel aan dit land is de criminaliteit. Want zo zijn er jaarlijks wel wat overvallen op toeristen. In groep reizen is een goed plan! Al mag deze criminaliteit geen reden zijn om thuis te blijven. Want dit land heeft ook zoveel goeds. De ideale periode om dit land te bezoeken start in november door een aangenaam klimaat met relatief weinig regen.

Eritrea (momenteel niet veilig) 

Dit land gelegen in Noord-Afrika is qua weer en temperatuur ideaal te bezoeken in november maar het is helaas momenteel bijna tot niet toegankelijk voor toeristen. Dit wordt dan ook momenteel afgeraden door Buitenlandse Zaken. Voor de stand van zaken die up-to-date is kan je altijd eens hier kijken.

Ethiopië

Ethiopië is een land met vele gezichten en religies wat dit land heel interessant maakt. Daarnaast kan je hier nog het echt en ongerept Afrika terugvinden. Eén van de vakantiebestemmingen voor november als je het aan ons vraagt. Want de temperaturen en de regenval zijn ideaal in deze maand. 

Falklandeilanden

Ook de Falklandeilanden is een eilandengroep die minder bekend is bij ons. Deze eilandengroep die dicht bij Argentinië ligt is een unieke prachtige plek om november door te brengen. Want naast de mooie natuur en leuke stranden heb je hier ook een heel deel cultuur en geschiedenis. Want op deze eilanden was er in het verleden een hele oorlog tussen Argentinië en Engeland. Iets wat deze eilanden voor altijd veranderd heeft.

Guyana

Guyana is een land dat vanboven in Zuid-Amerika gelegen is. Het is vooral bekend voor zijn ongelooflijke fauna en flora. Je kan hier dan ook een heel deel exotische dieren spotten in vrije natuur. En het goede nieuws: november is daar de perfecte maand voor. Dit omdat de neerslag in deze maand aanzienlijk lager is dan in de andere maanden. Een vakantie in november in Guyana is dus perfect mogelijk!

Gambia

Gambia kent de laatste jaren een enorme toename aan toeristen vanuit Europa. En dat is ook niet zo verwonderlijk. Want dit land met zijn parelwitte stranden en Afrikaanse cultuur heeft dan ook veel te bieden. Dit land heeft niet zomaar de bijnaam ‘The Smiling Coast of Africa’.

Duitsland

Als je naar het klimaat alleen kijkt is een vakantie in Duitsland niet meteen iets waar je aan denkt in november. En dat is ook volledig waar! Is het niet dat Duitsland een tal van leuke kerstmarkten heeft om te bezoeken. De meeste van deze markten kan je al bezoeken in november. En dat maakt van Duitsland een ideaal land voor een vakantie in november. Als je natuurlijk van Kerst houdt.

Lekker eten Duitsland. Vakantie in november

Ghana

Naast de mooie fauna en flora dat dit Afrikaanse land te bieden heeft., beschikt dit land ook over een uitstekende keuken waar je vooral vis en schaaldieren kan proeven. Je kan dit land het best bezoeken vanaf november omdat het regenseizoen dan net afgelopen is.

Guatamala

Als je meer van de Mayacultuur te weten wil komen en ook nog eens wil genieten van een prachtige natuur en stranden, dan kan je naast Mexico ook naar Guatamala. Het leuke hieraan is, dat het toerisme hier veel minder is. Wat de ervaring veel specialer en vooral unieker maakt. Een vakantie in november doorbrengen in Guatemala? Wij zeggen geen nee!

India

Ofwel hou je van dit land ofwel haat je het land. Maar wat vast staat is dat India een indruk zal nalaten die je nooit vergeet. Want in dit land leer je een cultuur kennen die nergens anders in de wereld is terug te vinden. Wil jij dit land net als ons ook zo graag gaan verkennen? Dan is november daar de perfecte maand voor. En dat komt dan vooral door het klimaat.

Iran

Iran is de laatste jaren stevig aan het investeren in toerisme en dat werpt zijn vruchten ook af. Want jaarlijks trekken er meer en meer toeristen naar het land met prachtige architectuur, mooie uitzichten en een heerlijke keuken. Daarnaast zijn de mensen hier heel gastvrij omdat zij nog geen massatoerisme kennen. De ideale vakantie voor deze maand.

Laos

Laos is vooral populair bij backpackers of mensen die op hun budget letten. Want dit land in Azië is zeer goedkoop om door te reizen. En natuurlijk ook wondermooi met zijn natuur en gastvrijheid. Daarom staat ook bij ons dit land hoog op ons verlanglijstje. In november naar hier afreizen is een goed plan omdat het regenseizoen dan net gedaan is.

Liberia (niet altijd even veilig)

Liberia is helaas niet altijd even veilig momenteel en dat zorgt ervoor dat er weinig wordt gereisd naar dit land. En hoewel dit goed te begrijpen is, is dit ook jammer. Want dit land beschikt over een prachtige natuur! Echter zal het land eerst de armoede moeten bestrijden voordat het toerisme op gang komt. Beslis je toch om naar dit land te trekken? Dan is november hier de ideale periode voor.

Mali (niet de beste veiligheid)

Hoewel er momenteel heel wat groepsreizen naar Mali worden aangeboden, wordt er door het ministerie van Buitenlandse Zaken toch afgeraden om naar delen van dit land af te zakken. Moest dit in de toekomst terug worden opgeheven dan is november de ideale maand om naar dit land af te zakken. De temperaturen zijn er dan ideaal.

Mauritius

Mauritius is momenteel misschien één van de bekendste vakantiebestemmingen in november. Want dit prachtige eiland, dat in de Indische Oceaan gelegen is, heeft dan ook alles waar je maar van kan dromen. Een prachtige groene natuur en een wondermooie zee. Het enige nadeel is zijn populariteit. Dat zorgt voor massatoerisme en een iets hogere prijs dan zijn concurrenten. 

Mexico

De absolute aanrader voor een vakantie in november is volgens ons Mexico. Het land van tequila, sombrero’s, taco’s en en ongelofelijke gastvrijheid. Wat deze periode zo perfect maakt is naast het goede weer ook de feestdag Dia de los Muertos die op 1 en 2 november plaat vindt. Bij een bezoek naar Mexico moet je zeker een stop maken in Guanajuato en het kleine, onbekende maar wondermooie Sayulita.

Prachtig uitzicht in Guanajuato

Micronesia

Nog een onbekende eilandengroep die prachtig is, is Micronesia in Oceanië. Dit land dat opgebouwd is uit vulkanen en atollen van koraal mag je echt heel klein noemen. Want met al zijn kleine eilanden is dit land kleiner dan Luxemburg. Voor dit land moet je wel wat over hebben. En niet alleen financieel, want ook je reistijd is aanzienlijk. Je zal meerdere dagen en vluchten nodig hebben om hier te geraken.

Marokko 

Voor min of meer draagbare temperaturen is een vakantie in november voor Marokko misschien wel één van de beste periodes. Ook de prijs zal veel lager liggen dan in vol seizoen. Een citytrip naar Marrakech of een trektocht door de Sahara is dus zeker een aanrader.

Afrika Marokko. Vakantie in november

Mozambique

Nog zo’n Afrikaans land met een enorme diversiteit is Mozambique. Ook hier zal je heel wat wilde dieren kunnen spotten in één van de natuurparken. Daarnaast heb je ook een mooi strand en een zee waar je perfect kan in duiken. Iets wat door vele toeristen gedaan wordt.

Myanmar

Myanmar is een land in Azië dat vooral bekend is door zijn prachtige tempels en zijn wondermooie natuur. Eén van de bekendste plekken van Myanmar is ongetwijfeld Bagan. Waar je met een luchtballon over de tempels kan vliegen. November is de ideale maand om dit land de bezoeken omdat het regenseizoen dan net afgelopen is.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bij vele hoog op het verlanglijstje en dat hoeft ook niet te verbazen. Want dit land heeft dan ook veel te bieden. Een reis naar Nieuw-Zeeland word vaak ook gecombineerd met een reis naar Australië. Dit omdat je dan maar één keer hoeft af te reizen naar deze regio. Want je bent wel altijd even onderweg.

Niger (momenteel niet veilig)

Niger is één van de armste gebieden van de wereld en dat zorgt er ook voor dat sommige gebieden momenteel niet echt toegankelijk zijn. Het wordt dan ook afgeraden door de dienst Buitenlandse Zaken. Als dit in de toekomst veranderd dan is november zeker de ideale maand om dit te doen. Wil je een update over de veiligheid? Kijk dan zeker even hier.

Nigeria

Nigeria is ook één van de landen waar Buitenlandse Zaken zegt dat je steeds waakzaam moet zijn voor criminaliteit. Echter hoeft dit geen reden te zijn om thuis te blijven. Want je hebt hier enkele Nationale Parken die zeker de moeite zijn om eens te bezoeken. Nigeria is dus een goed mogelijkheid voor een vakantie in november!

Oman

In november kan je in Oman een aangenamere temperatuur terugvinden dan in de zomer. Want de zomer in Oman kan wel warm worden met temperaturen tot wel 43 graden. Daarnaast heeft Oman ook ongelooflijk veel te bieden. Gaande van een boeiende cultuur tot luxueuze gebouwen waar de lokale bevolking enorm trots op is. Wij willen er heen!

Pakistan

Een reis naar Pakistan wordt vaak omschreven als avontuurlijk. En dat komt dan vooral door het prachtige gebergte waar door gereisd wordt bij een bezoek aan dit land. Voor wandelaars is Pakistan dan ook een echt een paradijs dat door nog niet veel mensen ontdekt is. Ben jij één van de eersten die dit land in Azië gaat verkennen?

Filipijnen

De Filipijnen met zijn prachtige stranden en natuur moeten we jou niet meer voorstellen. November is de ideale reismaand voor de Filipijnen want dit is de maand dat het droogseizoen begint dat dan duurt tot de maand mei. Een vakantie in november is dus ook hier perfect mogelijk.

Puerto Rico

De sfeer die je op dit eiland in de Caraïben terugvind ga je nergens anders terugvinden. Dat er dan ook enkele liedjes gemaakt zijn over Puerto Rico is niet zo heel vreemd. Wat vast staat bij een bezoek aan dit warm paradijs is dat je gaat genieten! Een vakantie in november met meer dan 30 graden is volgens ons dan ook geen slecht idee!

Quatar

De luxe die Quatar uitstraalt is tegenwoordig wel door iedereen gekend! Dat je hier ook aan het (kunstmatige) strand kan liggen is dan weer niet door iedereen geweten. Wil jij dit zelf allemaal gaan ontdekken dan is november daar de ideale maand voor. Dit omdat het klimaat in tegenstelling tot de zomer hier dan wel dragelijk is. In 2022 vind ook het WK voetbal plaats in dit land.

Saudi-Arabië

Saudi-Arabië is vooral gekend door zijn bedevaartsoort Mekka. Het meerendeel van de toeristen in dit land is dan ook Moslim. Toch heeft dit olieland veel meer te bieden dan Mekka en olie. Je kan hier namelijk heel wat historische gebouwen terugvinden. Het enige nadeel aan dit land is het toeristenvisum dat duur is. Sinds september 2019 is de regelgeving om dit visum te verkrijgen wel gemakkelijker gemaakt.

Senegal

Senegal is een beetje te vergelijken met dat andere Afrikaanse land met prachtige stranden, namelijk Gambia. Dat ook hier het toerisme de laatste jaren toeneemt hoeft niemand te verbazen. Met Tui kan je vanuit België rechtstreeks naar dit land afreizen.

Seychellen

De Seychellen in Afrika spreken tot de verbeelding. Prachtige witte stranden en een mooie blauwe zee vormen het landschap. Dat november de laatste maand is dat je deze in aangename temperaturen kan bezoeken is dan weer niet echt geweten. Want vanaf eind november krijg je hier subtropische warme dagen die minder aangenaam zijn.

Zuid-Afrika

Hoewel Zuid-Afrika het hele jaar door perfect te bezoeken is, is oktober toch de mooiste en meest aangename maand om dit te doen. Dit omdat de lente dan volop bezig is. En dan is Zuid-Afrika absoluut op zijn best, met pasgeboren dieren en alle planten in bloei. Een bezoek aan Kaapstad is volgens ons zeker een aanrader. Allen op vakantie naar Kaapstad in november!

Zuid-Afrika - Safari

Zuid-Korea

Zuid-Korea is natuurlijk veel toegankelijker dan zijn buur in het Noorden. En ook november is daar de perfecte maand voor. Je vermijdt namelijk de koude winter maar ook regen en tyfoon seizoen. Perfect dus voor een citytrip naar de hoofdstad Seoel. 

Soedan 

Nog zo’n avontuurlijke bestemming voor deze maand is het Afrikaanse land Soedan. Je moet hier namelijk door de woestijn reizen als je van A naar B moet. En onderweg heb je de kans op een indrukwekkende tempel of een overblijfsel van de Egyptenaren tegen te komen. 

Suriname 

Suriname wordt soms wel een van de mooiste landen van Zuid-Amerika genoemd. En in die stelling zit wel iets. Want ook dit land heeft een enorme diversiteit aan natuur. Het tropische regenwoud is hier dan ook nog voor 80 procent volledig intact. En alleen dat al is in deze tijden uniek. Een vakantie in november in dit paradijs is perfect mogelijk. Het is dan namelijk een vrij droge periode. 

Swaziland 

Swaziland in Afrika is een totaal plaatje. Je hebt er een enorme cultuur met authentieke stammen. Een prachtige natuur en een enorme kans op het spotten van wild in één van de vele natuurparken dat dit land rijk is. Een ideale bestemming dus! Zeker omdat de temperaturen meer dan aangenaam zijn deze maand. Check vooraf of dit land als veilig gezien wordt en welke vaccinaties je nodig hebt.

Taiwan

Taiwan wordt misschien niet zo snel gezien als vakantiebestemming om naar toe te reizen. Toch heeft dit laat wat te bieden met mooie indrukwekkende gebouwen en tempels. En een adembenemende natuur. Taiwan wordt soms wel eens het meest veilige land van Azië genoemd. Ideaal als reisbestemming in november dus, ook omdat het weer ideaal is in deze periode. 

Tadzjikistan

Tadzjikistan is misschien niet zo’n bekend land. En zelf een reis plannen naar deze regio is misschien niet aangeraden. Een reisorganisatie zoeken is een veel beter idee. Dit omdat dit land nog altijd bezaaid is met landmijnen. Weten waar je wel en niet mag komen is dus van levensbelang! Deze landmijnen moeten jou er niet van weerhouden om naar dit land af te zakken want Taiwan heeft veel te bieden met zijn bijna ongerepte natuur.

Thailand

Thailand is één van de meest bezochte landen in Azië en dat is ook niet zo vreemd. Want dit land heeft dan ook een mooie natuur en een paar prachtige stranden. Daarnaast is ook de bevolking van Thailand één van de meest gastvrije bevolkingen in de wereld. Een bezoek aan dit land zal je dus zeker niet beklagen. En november is hier de ideale periode voor omdat het regenseizoen dan net afgelopen is.

Tunesië

Ook Tunesië is ideaal voor een vakantie in november. En dat komt dan vooral door het aangename klimaat dat je hier dan kan terugvinden. De zomer is hier namelijk veel te warm. En zeker als je de Sahara door wil.

Turkmenistan

Turkmenistan is niet meteen een toeristische bestemming en het land is ook zeer ontoegankelijk voor toeristen. En naar onze mening heeft deze bestemming ook niet zoveel bezienswaardigheden. Maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Wil je dus toch gaan dan is november daar de perfecte maand voor.

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten hebben sinds september 2019 een toeristenvisum aangemaakt en dat is een goed teken. Want dit land heeft qua natuur en cultuur zoveel te bieden. Voor een iets of wat aangename temperatuur kan je best midden november deze cultuur en natuur gaan ontdekken.

USA

Ook Amerika is perfect te bezoeken in de maand november. Zo kan je naar Californië afzakken waar de temperatuur nog zeer aangenaam is. Maar je kan ook naar New York reizen om bijvoorbeeld de herfst in Central Park mee te maken. Een zeer kleurijk en mooi spektakel! Vergeet voor Amerika je Esta niet aan te vragen!

New York beelden

Vietnam

Dat Vietnam momenteel een echte hype is dat moeten we jou waarschijnlijk niet meer vertellen. Dat november dan weer een ideale maand is om dit land te bezoeken is misschien nieuw voor jou. In deze maand vermijd je namelijk het regenseizoen. En ook de temperatuur is dan meer dan aangenaam. 

Yemen

Yemen heeft enkele indrukwekkende steden en bouwwerken zoals de Shaharah brug en de stad Sana’a. Maar ook een indrukwekkende woestijn en mooie kustlijn. Een leuke en verrassende reis die je kan maken in november. Mede door het perfecte klimaat in deze periode.

Waar ga jij op vakantie?

Waar ga jij op vakantie in november? Laat het ons zeker weten in de comments. Of ben jij al op vakantie geweest in oktober? Wij zijn benieuwd naar jullie verhalen en bestemmingen.

waar op vakantie in november? tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.