Besparen op vliegtickets is altijd leuk. En één van de beste tips om te besparen op je vliegtickets is ongetwijfeld het prijsalarm instellen van Skyscanner zodat je een mail ontvangt wanneer de prijs het laagst is. Nu is het wel handig dat je op voorhand weet wanneer je moet gaan zoeken en op welke dag je het best boekt. Want ook daarmee kan je een heleboel geld besparen. Wanneer boek je het best vliegtickets? Je leest het hier!

Wanneer boek je het best vliegtickets?

Binnen Europa

Raar maar waar gelden er voor de vliegtickets binnen Europa heel andere regels om je vlucht te boeken dan buiten Europa. Zo boek je best je Europese tickets pas een maand voor vertrek. Dit lijkt misschien redelijk kort maar de prijs zou dan gemiddeld 30 procent lager liggen. Ook op een vrijdag vertrekken zou volgens een onderzoek 10 procent goedkoper zijn. Zaterdag en zondag vermijd je dan weer beter. Helaas geldt deze regel niet voor de schoolvakanties, want dan is het namelijk altijd druk en ga je in bijna alle gevallen de volle prijs moeten betalen. Je tickets boeken doe je dan weer het best op een dinsdag. Dit omdat dat er op maandag de meeste tariefwijzigingen en promoties worden gedaan door de luchtvaartmaatschappijen. Op dinsdag ben je dan één van de eersten die alle goedkope stoelen kan boeken.

Roadtrip Italië Braies

Buiten Europa

Vlieg je naar een bestemming buiten Europa dan heb je een heel ander antwoord op de vraag ‘Wanneer boek je het best vliegtickets?’. Want zo boek je hier best je ticket 5 maanden op voorhand. Een groot verschil dus met een vlucht binnen Europa. Ook hier boek je jouw ticket best op een dinsdag vanwege de aangepaste tarieven op maandag. Je vertrekdag naar een ander continent is dan weer het best op zondag. Zaterdag is dan weer een dag om te vermijden. Ook hier is het veel goedkoper om buiten de schoolvakanties te reizen. Al kijk je vaak best even na of er geen schoolvakantie is op je bestemming, want ook dit kan de prijzen laten stijgen.

reistrends voor 2020

Extra’s

Wanneer boek je het best vliegtickets?

Hopelijk heb je nu een duidelijk antwoord op de vraag ‘Wanneer boek je het best vliegtickets?’. Als dit niet het geval is dan mag je ons altijd contacteren in de comments of via onze Facebookpagina. We helpen je graag.

Pinterest: Wanneer boek je het best vliegtickets?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.