In onze rondreis doorheen Amerika hebben we natuurlijk de bekende plekken bezocht zoals Las Vegas en New York maar ook enkele minder bekende locaties zoals Durham in North-Carolina. Dat deze stad niet meteen bekend is, is eigenlijk ook niet zo raar. Want een echte toeristische dienst heeft deze stad niet. En toch is er meer dan genoeg te doen in deze stad. En om je te laten zien dat deze stad meer dan de moeite waard is hebben we hier de lijst ‘wat te doen in Durham’ gemaakt.

Wat te doen in Durham?

1 Durhams Bulls

Als je in Durham bent dan moet je gewoon naar de Durham Bulls gaan. Deze baseball-ploeg is niet zo heel groot maar wel erg amusant om naar te gaan kijken. De sfeer in dit stadion is geweldig. Wij zijn zelf ook eens naar de bekende San Diego Padres gaan kijken en daarna pas naar deze ploeg. En eigenlijk vonden wij deze kleinere ploeg van Durham nog leuker en ook goedkoper. Wij vonden dit zelfs zo leuk dat wij twee keer gaan kijken zijn. Het is een hele ervaring die dichter brengt bij de Amerikaanse cultuur. Tickets kan je hier bestellen.

Durham Match

2 Duke University

Wil je eens zien hoe het er aan toe gaat op een universiteit in Amerika? Dan is het wel eens interessant om door de domeinen van deze grote universiteit te lopen. Dit is gewoon indrukwekkend. Eigenlijk is deze school een dorp op zichzelf en net zoals je het ziet in de films. Je kan hier ook gewoon zonder pasje rondlopen en zonder dat iemand jouw aanspreekt. In Durham zijn trouwens nog heel wat andere scholen want deze stad is een echte studentenstad.

3 Cameron Indoor Stadium

Wil je eens een echte Amerikaanse college-sport zien? Dan ben je bij het Cameron Indoor Stadium aan het juiste adres. In deze leuke sportzaal kan je genieten van college basketbal en dat is toch wel een van de belangrijkste sporten in Amerika. Je wordt hier als het ware gekatapulteerd in een Amerikaanse film. Naar Amerikaanse termen is dit stadion niet zo groot, maar dat zorgt er wel voor dat het altijd vol zit en dus een gezellige plek is. Ga zeker op tijd. Tickets kan je hier kopen.

Wat te doen in Durham?

4 Wandelen door echte Amerikaanse wijken

Wat voor ons Durham zo leuk maakt, is vooral het gevoel dat je het ‘echte Amerika’ leert kennen zonder alle toeristische activiteiten die je in de grote steden kan terugvinden. Rondlopen in de typische Amerikaanse wijken is dan ook één van de dingen die je in Durham moet doen. De echte Amerikaanse woningen en de vele natuur dat er in deze regio aanwezig is, maakt het heel bijzonder om hier rond te lopen. Het is precies een andere wereld. Moesten wij ooit naar Amerika verhuizen, dan zou het wel naar één van deze leuke wijken zijn. Dus rond kuieren in deze wijken hoort zeker in deze lijst ‘wat te doen in Durham’ thuis!

Wat te doen in Durham? Wandellen natuurlijk!

5 American Tobacco

Wijzelf hebben dit museum niet gedaan omdat wij geen echte tabak liefhebbers zijn en ook niet tegen de geur ervan kunnen. Dus of dit museum echt de moeite is, kunnen we jullie helaas niet vertellen. Wat we jullie wel kunnen vertellen is dat de buurt er rond heel gezellig is want buiten het museum over tabak heb je er ook enkele uitnodigende barretjes en restaurants die wij dan weer wel bezocht hebben.

6 Waterfall Way

Waterfall Way ligt eigenlijk niet in Durham maar in de zustergemeente Raleigh en is eigenlijk een kleine waterval die je kan vergelijken met de watervallen van Coo. Al is dat niet de enige reden om naar daar te trekken. Want je kan hier ook prachtige wandelingen maken rond deze mooie waterval. Voorzie jezelf wel van een lunchpakket en genoeg drinken. Want ter plekke is er niet veel mogelijkheid tot eten of drinken.

Ga jij naar Durham?

Heeft deze lijst met ‘wat te doen in Durham’ je doen twijfelen om ook eens een minder bekende stad in Amerika te bezoeken? Of hou je het toch alleen maar bij de bekende en populaire bestemmingen die iedereen bezoekt? Laat het ons zeker weten in de comments!

Wat te doen in Durham? Pinterest

Wat te doen in Durham NC?

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.