Lima is een zeer grote stad met meer dan 10 miljoen inwoners. En dat schrikt vaak heel wat mensen af. En dat is jammer want deze prachtige stad in Peru heeft zoveel te bieden. Ongeveer vijf dagen inplannen voor deze stad is zeker geen overbodige luxe. In deze post laten we jou zien wat te doen in Lima.

Wat te doen in Lima?

1 Plaza de Armas

Plaza de Armas is misschien wel het belangrijkste plein van heel Lima. Op dit gezellig kleurrijke plein vind je enkele belangrijke gebouwen terug zoals het aartsbisschoppelijk paleis, het stadspaleis en het paleis van de regering. Al is vooral de kleurrijke uitstraling dat deze gebouwen hebben de grootste troef om dit plein te bezoeken. Ook de straten rond deze Plaza de Armas zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Je hebt dit deel van de stad op een goede twee uur wel gezien.

2 Barranco

De kunstzinnige wijk Barranco is zonder twijfel de meest gezellige wijk van heel Lima. Want naast de vele kleurrijke gebouwen en street art heb je hier ook een prachtige beplanting. Dit zorgt voor een totaalplaatje. Voor ons persoonlijk was dit de mooie versie van Cuba. En naast deze gezelligheid overdag kan je hier in de avond en nacht stevig uitgaan. Deze wijk is dan ook zeer geliefd bij jongere toeristen. Barranco is dus zeker iets om te doen in Lima en mag zeker niet overgeslagen worden.

Wat te doen in Lima? Plaza de armas
De prachtige straten van lima

3 Shoppen in Larcomar

Larcomar is ongetwijfeld één van de mooiste plekken om te shoppen in heel Lima. In dit openlucht shoppingcenter heb je een schitterend uitzicht over de zee en de eindeloze stranden. Naast shoppen kan je hier ook zeer lekker eten in één van de talrijke restaurants. Let wel op, deze buurt is gevoelig duurder dan alle andere plekken in Lima. Wij kunnen deze plek het best vergelijken met Waterfront in Zuid-Afrika. Zeer gezellig en leuk om te vertoeven, maar vooral gebouwd om de toeristen te entertainen.

4 Love Park

Vlakbij het shoppingcenter Larcomar vind je het Love Park terug. Dit park is zoals zijn naam al doet vermoeden zeer romantisch aangelegd. Niet alleen door de bankjes en mooie beplanting, maar vooral door de fantastische uitzichten over de zee en de indrukwekkende kliffen. Daarnaast kan je hier ook heerlijke pannenkoeken met Nutella eten die een date in het park compleet maakt. Verwacht geen groot park, want op een halfuurtje heb je het wel gezien.

Shoppen in Larcomar Lima
Uitzichten over deze prachtige stad in Peru.

5 Neem surflessen

Iets wat wij zelf niet hebben gedaan maar wat je hier wel perfect kan doen is leren surfen. De prijzen hiervan starten vanaf 25 euro en gaan tot 100 euro. Huur van het materiaal inbegrepen. Een zeer lage prijs dus om iets aan te leren dat je voor de rest van je leven kan blijven gebruiken. Door zijn lage prijs is dit dus een veel gedane activiteit bij toeristen. En ondanks dat wij dit dus niet hebben gedaan hoort dit wel thuis in deze lijst met wat te doen in Lima.

6 Huacachina

Huacachina is een dorpje in het midden van de woestijn. Zeer indrukwekkend en ook zeer bekend op het internet, want deze stad lijkt wel op een Fata Morgana. Vanuit Lima kan je deze stad gemakkelijk bereiken met een bus of taxi. Het enige nadeel is dat je wel 4 uur onderweg zal zijn zonder file. Door deze afstand verblijf je dus best wel één nacht in dit prachtig dorpje!

7 Huaca Pucllana

Huaca Pucllana is een archeologische site in het midden van de wijk Miraflores en kan je een beetje vergelijken met een piramide in Egypte. Maar dan net iets minder mooi. Wat Huaca Pucllana wel speciaal maakt, is dat deze piramide of tempel midden in een woonwijk ligt. Wat voor een speciale uitstraling en ervaring zorgt. Ben je maar enkele dagen in Lima? Dan zouden wij deze uitstap links laten liggen. Voor de inkom van deze activiteit betaal je 12 Sol (ongeveer 3 euro).

8 Paragliden

Als je op de dijk langs het water wandelt in Lima dan zie je overal in de lucht paraglider’s naar beneden komen. En dat is niet zo verwonderlijk, wat het uitzicht dat je hier moet krijgen bij een sprong is ongelooflijk. Wijzelf hebben ons niet gewaagd aan een sprong maar als jij deze wel wil maken dan moet je hier 70 euro voor betalen. Je hangt dan amper 10 minuten in de lucht maar je hebt wel een ervaring voor het leven!

9 Ga eens lekker uit eten

De keuken in Lima is van een uitstekende kwaliteit! Er is voor ieder wat wils. Zo heb je zelfs enkele restaurants die zich volledig gericht hebben op vegetarisch eten en in sommige restaurants zelfs op veganistisch eten. Vooral in Larcomar en Miraflores kan je enkele toppertjes tegenkomen! Lekker uit eten gaan is ongetwijfeld een deel van de ervaring van deze stad. Online kan je zelfs enkele food tours doorheen Lima boeken.

10 Chinatown

Waan je even in China in Chinatown. Je kan hier niet alleen enkele typische Chinese gerechten eten maar ook gaan shoppen in de 100 winkeltjes met verschillende (Chinese) prulletjes. Ook alle namaakmerken zijn hier goed vertegenwoordigd voor zeer weinig geld. Enige nadeel aan deze wijk is de geur en de drukte die hier heerst. Het is er nogal chaotisch.

Wat te doen in Lima? Lekker eten
 Chinatown in peru

Ga jij naar Lima?

Ga jij binnenkort naar Lima in Peru? Welke van bovenstaande activiteiten ga je dan zeker niet overslaan? Laat het ons weten in de comments of op Facebook!

18 reacties

 1. Dat begrijpen we ook, het is niet voor iedereen de ideale reisbestemming. Gelukkig hebben we nog veel andere bestemmingen besproken op onze blog! Voor ieder wat wils. Ik hoop ook dat we snel terug kunnen reizen.

 2. Azië lijkt ons ook echt prachtig. Maar Zuid-Amerika blijft ons aantrekken… De cultuur en de mensen, ongelofelijk! Al zullen we dat in Azië ook vinden en daarom hadden we dit jaar reisplannen naar daar. Helaas kunnen die nu niet door gaan.. Maar volgend jaar gaan we van zodra het kan! Dan kan je hier ook nog veel inspiratie voor Azië vinden.

 3. Dat begrijpen we. Het is niet voor iedereen weg gelegd. Gelukkig zijn er nog tal van andere bestemmingen die we op onze blog bespreken die zonder twijfel wel iets voor jou zijn!

 4. Het ziet er mooi uit. Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar Lima.
  Ik zou er zeker een keer heen willen.
  xx

 5. Een plek die ik niet snel op mijn lijstje zou zetten, maar wel prachtig daar zeg! Hoop dat we snel weer mogen reizen….

 6. Eigenlijk heb ik nog niet eerder de neiging gevoeld. Vrienden van ons hebben wel een rondreis in Peru gedaan (met rugzak en op eigen gelegenheid). Prachtig om te zien, maar niets voor mij. Waarom? Ik weet het eigenlijk niet. Azië blijft heel erg trekken. Misschien omdat mijn moeder in Indonesië is geboren en wij er inmiddels al een keer of 5/6 zijn geweest. Alleen nog niet met ons meisje (inmiddels 8 jaar). Als het allemaal weer kan / mag, gaan we absoluut nadenken over een reis naar Azië.

 7. Prachtige foto’s. Maar ondanks je mooie omschrijvingen zou het niet mijn vakantieland zijn. Maar ik kan mij voorstellen dat anderen dit wel mooi vinden.

 8. Ik ben toen jaar geleden in Peru geweest en toen een paar dagen Lima bezocht. Maar veel verder dan de omgeving van Plaza de Armas ben ik niet gekomen, vond het daar al zo tof.

 9. Benieuwd wanneer iedereen weer onbekommerd kan wegdromen over mogelijke vakantiebestemming stemmingen als deze. Ik hoop weer heel snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.