Deze week laten we jullie zien wat je allemaal kan doen in de grote stad, Los Angeles. Natuurlijk is deze lijst normaal oneindig lang en daarom hebben we een selectie gemaakt met onze favorieten van onze reis doorheen deze stad. We moeten er wel eerlijk bij zeggen dat Los Angeles niet meteen onze favoriete bestemming was. Maar toch waren er een paar leuke dingen te doen die ons aangenaam verrast hebben. Deze dingen kan je het best doen met een GO-pas Los Angeles, de voordeligste manier om al deze dingen te bezoeken. Wat te doen in Los Angeles? Je leest het hier.

Wat te doen in Los Angeles

1 Universal Studios

Een van de dingen die je moet gedaan hebben in L.A. is een bezoek aan de Universal Studios. Een belevenis die je niet zal vergeten met veel leuke attracties maar ook met talloze shows die zeker een indruk nalaten. Met als hoogte punt toch wel het treintje dat door de echte Universal Studios rijdt. Heel uniek en leuk. Het prijskaartje is echter wel een nadeel met zijn 110 euro per man. Al valt dit met de GO-pass Los Angeles wel mee omdat je dan verschillende uitstappen kan koppelen aan elkaar. Een GO-pass is bijna even duur als een inkomticket.

2 Hollywood Boulevard

Wie in Los Angeles komt moet op de Hollywood Boulevard geweest zijn. Dus deze staat dan ook automatisch in deze lijst. Maar verwacht er niet te veel van. Hoewel deze boulevard er op foto mooi en groot uitziet is deze in werkelijkheid niet zo groot en vooral ook vrij vuil en druk. De boulevard afstappen en de Hollywood Walk of Fame bewonderen is wel eens leuk. Ook kan je hier naar verschillende museums trekken zoals het Hollywood Museum, Dolby Theatre, Madame Tussauds en nog vele anderen. De meeste hiervan zitten trouwens ook in de GO-pass.

3 Celebrity homes-tour

De celebrity homes-tour is zeker een aanrader. Je rijdt dan niet alleen voorbij de prachtige villa’s van Justin Timberlake en Micheal Jackson maar je leert er ook de prachtige streek van Beverly Hills kennen. En dat is zeker de moeite! Je kan ook een auto huren en zelf op verkenning gaan, maar de informatie die je in zo een begeleide tour krijgt, ga je nergens anders terugvinden. Het is een ervaring op zich. Ook deze activiteit zit in de GO-pass.

4 Santa Monica Beach

Je hebt het voor Santa Monica Beach en Venice Beach of je hebt het er niet voor. En hoewel de stranden zeer groot zijn en je er ook heel rustige plekjes kan terugvinden was dit toch niet onze favoriete plek. Maar het is zo één van die plekken die je moet gezien hebben. En vooral dan de pier met het pretpark is wereldbekend en dan vooral door de foto’s er van. Ook hier waren wij geen fan van, maar dat is eerder persoonlijk omdat wij niet van deze drukte houden. We vallen weer in herhaling maar toegang tot het pretpark op deze dijk valt ook in de GO-pass van Los Angeles. Wat te doen in Los Angeles? Koop een GO-pass en je komt al een heel eind!

5 Basket en Baseball

Wie aan Amerika denkt, denkt automatisch ook aan sport en met twee NBA-clubs (LA Lakers en Clippers) en een baseballteam (Dodgers) heb je dus keuze genoeg in deze stad. Helaas kwamen wij net buiten het basketbalseizoen waardoor we geen NBA-match konden meepikken. Ook baseball hebben wij niet hier gezien maar wel in San Diego. Maar we denken dat dit wel een echte aanrader moet zijn!

6 Venice Beach wijk

Hoewel we geen echte fan zijn van Venice Beach, zoals hierboven al gezegd, zijn we dat wel van de gezellige wijk met bruggetjes net achter de lange boulevard langs het strand. Hier kan je tot rust komen en enkele leuke foto’s nemen. Hou er wel rekening mee dat het niet gigantisch groot is en je er dus geen uren zoet mee bent. Een voordeel is wel dat deze activiteit volledig gratis is.

7 Grammy museum

Als je een muziekliefhebber bent dan moet je gewoon naar het Grammy Museum gaan. Je maakt hier niet alleen kennis met het verleden van de Grammy Awards maar je wordt er ook meegenomen door de geschiedenis van de muziek. Met hier en daar leuke dingen om te doen. Zo kan je er in een eindeloze muziekdatabase verschillende soorten muziek beluisteren. Maar je kan ook zelf instrumenten bespelen. En je stoort er geen anderen mee omdat ze hier steeds met hoofdtelefoons werken, waardoor enkel jij je (valse) klanken kan horen. Ook deze activiteit zit in de GO-pass van Los Angeles.

8 Windowshopping Rodeo Drive

In Beverly Hills heb je natuurlijk de bekende winkelregio Rodeo Drive. Een plek waar alle dure designers zich verzamelen. En waar je soms ook bekende sterren kan spotten omdat zij hier komen shoppen. Dit doet heel hard aan Monaco denken. Voor het ‘gewone’ publiek is deze regio wel wat duur om iets te kopen en om zelfs de winkels te betreden. Elke winkel is voorzien van security wat de afstand om de winkel te betreden ook alleen maar groter maakt. Wat je wel kan doen is windowshopping en dat is in deze wijk zeker leuk genoeg om te doen. Al hoeft het niet bij windowshopping te blijven… want in de zijstraten van Rodeo Drive zijn er winkels genoeg die wel betaalbaar zijn.

9 Downtown Los Angeles

Downtown Los Angeles is misschien niet meteen onze favoriete plek in Los Angeles maar als je het echte Los Angeles wil zien, dan is Downtown LA een must. Wij zien downtown LA vooral als een vuile plek met veel zwervers maar je hebt er ook leukere delen zoals El Pueblo Los Angeles wat het oude stadsgedeelte is maar ook China Town en Little Tokyo. Er is zelfs een heel kleine Mexicaanse buurt tegen het Greyhound-station. Downtown LA is dus zeker iets wat je kan doen, maar als je maar een paar dagen in LA bent raden wij het af om hier je tijd te spenderen.

10 Museums

Buiten de Hollywood-zone telt Los Angeles natuurlijk nog een heel pak andere mooie museums die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je het Natural History Museum van Los Angeles waar je zelfs skeletten van dinosauriërs kan zien. Of het Bergamot-station wat het grootste en beste kunstwarenhuis van de regio is. En zo zijn er nog talloze museums die de moeite zijn om te bezoeken in LA.

Wat ga jij doen?

Dit was onze lijst ‘Wat te doen in Los Angeles‘. Maar nu is de vraag, wat ga jij of heb jij al gedaan in Los Angeles? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Interesse in andere steden van het mooie en grote Amerika? Volg dan zeker onze blog. Wij schreven er al enkele berichten over!

16 reacties

 1. Oh wat leuk die ervaring van een exclusieve nachtclub! Zouden wij ook willen doen! En ja… Universal is zo duur (geworden). Maar het blijft een fijne ervaring!

 2. Het is inderdaad een lange reis… En als je gaat, zou ik zeker ook doorreizen naar andere steden. LA wil je zien, maar is zeker niet de mooiste/leukste stad die wij zagen in de USA!

 3. Ik hoop dat je er ooit eens een kan! Toch zou ik niet te hoge verwachtingen hebben van deze stad, want dat viel bij ons ook wel meer dan eens tegen. Universal Studios is heel erg leuk, maar dat was ook het beste dat we daar gezien/gedaan hebben.

 4. Zijn wij het helemaal mee eens! LA wilden we gewoon zien maar zoals iedereen hadden ook wij daar enorme verwachtingen van die niet ingelost werden, helaas. Leuke stad voor één keer, maar nu toch nooit meer 🙂

 5. Het ziet er zo mooi uit. Universal studio’s zou ik ook graag nog wel heen willen, lijkt mij echt een tof dagje weg

 6. Oh wauw!! Wat een prachtige foto’s , ik wordt hier echt zo jaloers van. Ik wil ook zo graag!! Ooit moet dat een keer goed komen 🙂 bedankt voor deze leuke blog!

 7. Wat gaaf! In eerste instantie trekt Amerika mij helemaal niet, maar als ik dan een blog als deze lees, dan lijkt het me wel weer heel gaaf.

 8. 1, 3 en 8 check! Maar serieus, was dat zó duur Universal Studios? Nu waren wij er in 2006 maar mijn hemel, wat een geld?!? Wij hebben een keer een hippe nachtclub bezocht (wilde ik heel graag doen), allemaal BA-ers (bekende Amerikanen 😉 en gewoon een gave ervaring. Jammer dat een cocktail zo rond de 30/40 dollar was, maar hé. We hebben wel wat meegemaakt 🙂

 9. Ik wil echt zo graag een keer naar La maar ja vliegangst lange reis niet de beste combinatie . Ik vind je foto’s bij het artikel weer prachtig

 10. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me fantastisch! Ik kan moeilijk kiezen, maar de studios spreken toch het meeste tot mijn verbeelding!

 11. Wauw, zo jaloers dat je dit gedaan hebt! De Universal Studios staan ook op m’n bucketlist, en eigenlijk alle andere dingen op je lijstje ook. Zucht, ooit komt het er wel eens van zeker?

 12. Ik ben nu drie keer in LA geweest en eigenlijk vond ik LA zelf altijd een beetje tegen vallen. Ik vond de sterren leuk,,de toer en de stranden, toch is het niet echt een gezellige stad. De laatste keer zijn we alleen in Pasadena geweest om naar de Big Boy te kijken ( een trein) en hadden toen de mazzel dat hier en hele grote kermis aanwezig was, dat was erg leuk! Toch vind ik dat je LA gezien moet hebben, ben je hier in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.