New York is voor velen een droombestemming. En dat is zeker terecht want deze stad heeft enorm veel te bieden. Het is hier dat dromen ontstaan en de inspiratie stroomt langs alle kanten. De magie van New York is moeilijk beschrijven, maar je merkt deze meteen bij aankomst op. Een bezoek aan de “Big Apple” moet je wel goed plannen. Zeker bij een beperkt verblijf! Daarvoor is deze lijst er met wat te doen in New York. Zodat jij weet wat je wel en niet moet doen in deze grote stad.

Wat te doen in New York?

1 Central Park

Je kan New York niet bezoeken zonder Central Park te zien. Dit gigantische stadspark temidden van Manhattan is iconisch. Naast prachtige tuinen heb je hier ook enkele basebalfields, een zoo, een museum, enkele vijvers en natuurlijk horecazaken. Vergis je niet want Central Park is gigantisch groot met zijn 3,41 km². Voorzie hier dus genoeg tijd voor! Wijzelf hebben hier een hele dag doorgebracht. Ben je nogal beperkt in tijd? Dan kan je ook een fiets huren waardoor je op een tweetal uren al veel gezien zal hebben.

2 Empire State Building

Voor het mooiste en meest indrukwekkende uitzicht over New York moet je ongetwijfeld naar het Empire State Building. Je hebt hier namelijk een 360-graden beeld over heel Manhattan vanuit het hoogst mogelijke punt. Echter vinden wij de prijs, die start bij 40 euro en kan oplopen tot 160 euro per persoon, wel vrij duur. De ticketprijs is afhankelijk van wat je wil doen. Je kan verschillende musea en tentoonstellingen bezoeken en je kan zelfs een een premium experience beleven.

3 Times Square

Nog zo’n plek die je moet gezien hebben in New York is natuurlijk Times Square. Dit reusachtig plein met honderden lichtreclameborden is wereld- bekend. Deze plek is zeer druk maar wel magisch. Sta even stil op het midden van dit plein en neem alles even in je op. Je kan hier zelfs betaalbaar dineren met uitzicht op Times Square. Als dat geen bucketlist-item is?! Voor een betaalbaar en lekker diner moet je bij Bubba Gump zijn! Een restaurant waar wij vooral de “Dan’s Surf and Turf” aanraden. Dit is een award winnend gerecht bestaande uit ribbetjes en gegrilde scampi’s. Let wel op: de wachttijden kunnen hier oplopen dus reserveren is aangeraden.

Central Park in New York
Times Square New York

4 Het vrijheidsbeeld

Ook het vrijheidsbeeld is één van de bekendste trekpleisters in New York. In bijna elke film die in New York gemaakt is komt dit beeld aan bod. Dit beeld is goed te zien vanuit Manhattan en is ook te bezoeken met een boot. Echter vinden wij dit niet echt de moeite waard en al zeker niet omdat dit toch vooral voor de Amerikanen een historische waarde heeft en niet voor ons. Ook de prijs van 18 euro per persoon is tamelijk veel om enkel een standbeeld van dichterbij te bekijken.

5 National September 11 Memorial & Museum

Dat 9/11 bij iedereen van onze generatie en ouder in het geheugen gegrift staat, is een zekerheid. Dit Museum brengt een harde maar ook mooie ode aan de overledenen van deze aanslag. En in het bijzonder aan alle brandweermannen die zich hier hebben opgeofferd. Dit museum laat een zeer sterke indruk na waar je toch even moet van bekomen. En toch is dit één van de musea die je absoluut in je leven moet gezien hebben. Voor een toegangsticket betaal je 24 dollar wat een correcte prijs is. Dit museum is elke dag open van 7:30 tot 21 uur.

6 Top of the Rock

Voor het mooiste uitzicht over New York moet je ongetwijfeld op het Rockefeller Center zijn. Je kan van hieruit zelfs Central Park zien. Een plek waaruit misschien wel het meest gefotografeerd wordt. Voor een ticket naar de top betaal je 38 dollar. Wil je een VIP experience? Dan betaal je 75 dollar. Je koopt deze tickets het best al op voorhand.

7 Brooklyn Bridge

Ook de Brooklyn Bridge is één van die bekende plekken in New York. Maar in tegenstelling tot vele andere bekende plekken, is dit wel volledig gratis te bezichtigen. Heb je enkele dagen tijd, dan is een wandeling op deze 1.825 meter lange brug echt wel de moeite. Ben je hier voor een korte periode? Dan zouden wij de Brooklyn Bridge overslaan. Je zal deze brug vaak genoeg zien, zeker als je, zoals ons, in Brooklyn overnacht.

Wat te doen in New York?
Wat te doen in New York? Brooklyn Bridge

8 Helikopter vlucht boven New York

Eén van de meest unieke manieren om deze stad te bekijken is ongetwijfeld vanuit de helikopter. Al is dit helaas niet goedkoop. Zo betaal je al snel 300 euro per persoon voor 20 minuten in de lucht te zitten. Wat natuurlijk niet weinig is. Toch denken wij dat je op bepaalde ervaringen in je leven niet moet besparen. En dit is naar onze mening zo één van die ervaringen. Dit zal misschien wel één van de hoogtepunten van je leven worden. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke mening. Beslis je om deze activiteit te doen? Leg deze dan zeker op voorhand vast!

9 Broadway Musical meepikken

Een Broadway Musical meepikken is echt een uitstap die bij een bezoek aan New York hoort. Alleen moet je dit wel goed inplannen. Wij hadden dit bijvoorbeeld niet ingepland, met als gevolg dat er geen enkel ticket voor geen enkele show meer beschikbaar was in de week dat wij in New York waren. Heel spijtig.

10 Shoppen op Fifth Avenue

De winkelstraat in New York heeft de naam Fifth Avenue. De huurprijzen voor winkels in deze straat zijn nergens zo duur. Het aanbod aan populaire en dure winkels is hier dan ook groot! Je vindt hier ook veel betaalbare winkelketens terug. Een dag door Fifth Avenue slenteren en het echte New Yorkse leven beleven is zelfs leuk voor degenen die niet van shoppen houden.

11 Metropolitan Museum of Art

In Central Park kan je ook het wereldbefaamde Metropolitan Museum of Art of kortweg MET terugvinden. Van dit museum droomt elke kunst- en modeliefhebber. Dit museum is gigantisch groot waardoor je een volledige dag (of zelfs meerdere) nodig hebt om heel het MET te doorkruisen. Een ticket voor een volwassenen kost 25 dollar maar is wel elke dollar waard!

Broadway
MET Museum in New York

12 China Town

Bijna elke grote stad in Amerika heeft zijn eigen China Town. Maar die van New York is wel echt heel groot en speciaal. Het is zelfs de grootse van heel Noord-Amerika. China Town in New York is dus een heel avontuur op zich. Met enkele winkels waar je de speciaalste dingen kan kopen die je nergens anders kan vinden. Al is de grootste reden om naar deze wijk te komen ongetwijfeld de leuke sfeer en het lekere Chinese eten.

13 Wall Street

Eén van de bekendste en ook belangrijkste plekken op vlak van economie in de wereld is ongetwijfeld Wall Street. Deze straat bezoeken brengt je dan ook even in een andere wereld. Een wereld van business, hard werken en veel deals sluiten. Iets waar New York toch een beetje voor staat. Ook de wereldbekende stier Charging Bull (standbeeld) kan je hier terugvinden.

14 Grand Central Terminal

Grand Central Terminal is een prachtig station in het hartje van Manhattan. Dit station dat in vele films en series is gebruikt al decor heeft net als Wall Street een drukte die het echtte leven in New York weergeeft. Dit station is niet alleen mooi maar je kan hier ook winkelen in enkele kleine leuke winkeltjes. Zo hebben wij hier enkele unieke en leuke cadeautjes voor thuis gekocht. Let op! Je moet deze winkeltjes wel goed zoeken.

15 Baseball met de Yankees

Sport is zeer belangrijk in Amerika. En één van die Amerikaanse sporten kan je in New York op hoog niveau gaan bezichtigen. Want de Yankees is één van de beste en meest gekende baseballteams in de wereld. Een wedstrijd bijwonen van deze ploeg is dan ook een hele belevenis! Zelfs voor mensen die het niet zo hebben met sport. De sfeer in en rond deze stadions is zo uniek en kan je nergens anders beleven.

Wat te doen in New York? Yankees
China Town - New York

16 Chelsea Market

Chelsea Market is een soort van shoppingcenter in Urban stijl waar je de leukste boetiekjes kan terugvinden. Daarnaast kan je in deze voormalige Oreo-fabriek ook lekker eten. Chelsea Market is ongetwijfeld één van de hipste plekjes in New York. Het enige nadeel is wel dat de dag van vandaag iedereen ook deze plek weet zijn. Wat soms wel voor wat extra drukte zorgt.

17 High Line Park

High Line Park is een uniek en special park in het hartje van Manhattan dat aangelegd is op een oude spoorweg die hier ooit lag. Het mooie van de natuur wordt hier dus gecombineerd met de wolkenkrabbers die New York rijk is. Hoewel dit park heel uniek is, raden we deze uitstap alleen aan wanneer je genoeg tijd hebt. Anders is een bezoek aan de natuur van Central Park voldoende.

18  St. Patrick’s Cathedral

 St. Patrick’s Cathedral is één van de grootse kathedralen van de wereld. Maar het speciale is dat dit niet helemaal opvalt bij het zien van deze kathedraal. Want deze kerk, die zich in Manhattan bevindt, staat tussen enkele wolkenkrabbers van meer dan 100 meter hoog. De St. Patrick’s Cathedral die gebouwd is in 1878 hoort zeker op je lijstje te staan met bezienswaardigheden in New York.

 19 Lower Manhattan

Wil je het echte leven van de locals eens beleven? Dan moet je eens afzakken naar Lower Manhattan. Waar je iets minder wolkenkrabbers hebt maar waar wel het echte New Yorkse leven zich afspeelt. Soho, West en East Village en Meatpacking District zijn enkele leuke buurten waar je enkele gezellige bars en winkels kan terugvinden. Voor een moderne en mooie Airbnb ben je in deze wijken ook altijd goed af!

Lower Manhattan New York

20 Little Italy

Voor lekkere Italiaanse gerechten moet je in Little Italy zijn. Deze wijk, die ontstaan is rond 1980 door Italiaanse immigranten, bevat enkele goede restaurants en hippe winkels. Deze wijk is perfect te combineren met SoHo en China Town. Aangezien deze wijken vlak bij elkaar liggen.

Chelsea Market

21 Coney Island

Wie wat meer rust wil van het drukke leven in New York, kan ook altijd een uitstapje nemen naar de stranden bij Coney Island. Dit schiereiland, dat ook een bekend pretpark heeft, is gemakkelijk te bereiken met de metro. Let wel op! Want in het weekend moet je hier niet zijn voor de rust. Het kan er druk worden.