Vorige week lieten we jullie al zien wat er te doen is in Cancun. En deze week is Playa del Carmen aan de beurt. Ook hier zijn wij een week verbleven in onze doorreis doorheen Mexico. De lijstjes van Cancun en Playa del Carmen zullen wel op elkaar lijken omdat deze natuurlijk maar een uurtje rijden van elkaar liggen. Hopelijk heb je iets aan deze lijst als je in Playa del Carmen verblijft.

Wat te doen in Playa del Carmen?

1 Xcaret

Als meer dan 3 dagen in Playa del Carmen verblijft, dan moet je gewoon in Xcaret geweest zijn! Dit natuurlijke waterpretpark is meer dan alleen dat. Met ervaringen die je alleen daar kan op doen, zoals zwemmen in een ondergrondse grot of met dolfijnen, is dit het paradijs op aarde. Om dan nog maar te zwijgen over de vele shows die er de hele dag door aan de gang zijn, met de grote afsluitende show als absoluut hoogtepunt. Dit was zeker een van onze hoogtepunten in Mexico. Met als enige nadeel dat dit wel vrij prijzig is, want je betaalt ongeveer 110 euro per man, en daar zitten dan nog niet alle attracties bij inbegrepen. Xcaret heeft wel enkele kleine broertjes waar je in sommige gevallen minder betaalt en toch nog veel krijgt voor je geld. Zo bezochten wij ook Xplor waar je veel gedurfde activiteiten kan doen en nog eens een hele dag van een lekker buffet kan genieten. Je kan al deze waterpretparken gemakkelijk bereiken met een taxi of één van de gratis bussen gebruiken wanneer je jouw ticket al op voorhand hebt gekocht.

2 Tulum

De volgende bezienswaardigheid is er eentje dat wat verder gelegen is. Maar laat dat geen obstakel zijn, want dit is wel een heel leuke daguitstap. Tulum is een zeer bekende plek door zijn Instagram-waardige bars en stranden. Maar de hoofdreden om naar daar te trekken is toch de archeologische ruïnes van de Maya’s. Deze zijn net als in Chichen Itza prachtig, met als verschil dat je hier ook nog eens een mooi uitzicht over de zee hebt. Waar je bijgevolg dus heel unieke foto’s kan maken. Tulum is vanuit Playa del Carmen het best te bereiken met de ADO bussen. Er zijn ook een tal van andere reisorganisaties die dit aanbieden als uitstap maar dit is natuurlijk veel duurder. Dit is niet echt in Playa del Carmen gelegen, maar het is de moeite om te doen als je in Playa del Carmen verblijft.

3 Cozumel

Wijzelf hebben Cozumel niet bezocht omdat wij eerder vanuit Cancun Isla Mujeres bezochten. En volgens veel mensen is dit ongeveer hetzelfde. Maar het lijkt ons wel een heel leuke daguitstap die je kan maken met de gele Ultramar-veerboten die om het uur vertrekken. Je betaalt er ongeveer 50 euro voor een retour-ticket. Dit eiland is vooral populair bij duikers en mensen die graag snorkelen.

4 Cenotes

In buurt vind je een hele boel prachtige cenotes die je kan bezoeken en waar je mag zwemmen. Een cenote is een grot of poel met water en waar er wilde planten langs groeien. Wat deze plekken dus vaak schitterend maakt. Je kan deze verborgen schatten het best vinden via Google Maps waar deze goed aangegeven zijn. Of je kan hier eens kijken waar er 3 absolute toppers in het licht gezet worden. De cenotes bezoeken kan je best met een taxi doen die je dan een halve of hele dag huurt. Dit is meestal niet zo duur.

5 Cancun

Je kan vanuit Playa del Carmen gemakkelijk Cancun bezoeken met de ADO bussen. Maar buiten voor het strand en de zee (deze is nu eenmaal mooier in Cancun) is dit volgens ons een beetje verloren geld omdat Playa del Carmen minstens even veel te bieden heeft. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders en daarom zetten we deze toch op deze lijst. Cancun is immers een uitstap die veel toeristen graag maken.

6 Chichen Itza

Vanuit Playa del Carmen kan je een wereldwonder bezoeken en dat is dus ook een echte aanrader. Chichen Itza en de gehele Mayacultuur is indrukwekkend en horen gewoon bij de geschiedenis van Mexico. Koppel een bezoek aan Chichen Itza aan het stadje Valladolid en aan de cenote Ik Kil waar je kan zwemmen op een onvergetelijke locatie. Deze uitstap wordt door een tal van bedrijven aangeboden in Playa del Carmen, maar  je kan deze uitstap ook zelf plannen. Wat het goedkoper maakt, maar je ook meer tijd geeft op elke locatie dan de tours door organisaties aangeboden. Wij bezochten dit wereldwonder vanuit Cancun, maar je kan dus ook hetzelfde doen vanuit Playa del Carmen. Wanneer je nog naar Cancun doorreist kan je dit beter wel vanuit Cancun doen.

7 Winkelstraat 5th Avenue

De grootste winkelstraat van Playa del Carmen heet ook 5th Avenue (net zoals die van New York). Ze zijn absoluut niet te vergelijken met elkaar, maar toch is ook deze 5th Avenue van Playa del Carmen de moeite waard. Er zijn gezellige barretjes, souvenirwinkels en een shoppingcentrum te vinden. En het leuke in deze straat is vooral de afwisseling tussen typische Mexicaanse winkeltjes en de westerse winkels van bij ons. Voor sommigen kan deze straat wel druk over komen maar wij vonden het vooral een gezellige drukte.

Wat te doen in Playa del Carmen volgens jou?

Dit was onze lijst ‘Wat te doen in Playa del Carmen‘. Hopelijk heb je er iets aan of misschien heb je nog enkele aanvullingen op deze lijst? Dan horen we dat graag in de comments.

Zoek je nog wat inspiratie over Mexico? Kijk dan zeker eens bij onze reisverhalen van onze rondreis doorheen Mexico.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.