Na de reeks wat te doen in Mexico beginnen we nu aan de reeks wat te doen in Amerika. En de eerste in die reeks die we bespreken is de lijst met ‘wat te doen in San Diego. En volgens ons is dat een heleboel. Want wij hadden in onze week in San Diego eigenlijk tijd tekort om alles gedaan te hebben. Dit is misschien wel onze favoriete stad van Amerika dus kom nu te weten wat er te doen is!

Wat te doen in San Diego?

1 Balboa Park

Het Balboa Park heeft zoveel te bieden. Prachtige gebouwen in Spaanse stijl, een prachtige indoor plantentuin, het grootste openlucht orgel ter wereld en een heleboel workshops die je kan volgen (tegen betaling). En dat zorgt voor een ongelofelijk gezellige sfeer die je misschien niet meteen verwacht in Amerika. En het grootste voordeel aan het Balboa park is dan nog is dat het volledig gratis is (buiten de workshops). Als dat niet leuk is!

2 San Diego Zoo

De San Diego zoo hoort niet alleen thuis in de lijst wat te doen in San Diego maar vooral ook in de lijst wat te doen in je leven. Want dit is zonder twijfel de mooiste en leukste zoo ter wereld. Want het aanbod van dieren is hier gewoon indrukwekkend met panda’s, nijlpaarden en zelfs ijsberen. Al is het in dit park meer dan dieren spotten. Zo heb je er ook kabelliften die je over het het park vervoeren of een 4D-film. Mensen die regelmatig een dierenpark bezoeken kunnen we alleen maar aanraden deze ook te bezoeken. Het enige nadeel is wel de kostprijs, want met zijn 54 dollar voor een dagticket is dit absoluut niet goedkoop.

3 Downtown San Diego

De straten van Downtown San Diego zijn in één woord gezellig te noemen en dan vooral naar de avond toe. Waneer al de muziek en lichtjes van de bars aangaan. Al is het overdag zeker ook de moeite om te bezoeken. Vooral in de Fashion Valley Mall kan je goed shoppen als je wil. En richt je dan vooral op de zijstraten, want daar heb je soms echt een paar parels van winkels.

4 San Diego Padres

Wie aan Amerika denkt, denkt aan sport en bijgevolg aan baseball. En dat is ook precies wat je absoluut moet gaan zien in San Diego. Zelfs als je niet van sporten houdt want baseball is meer dan alleen sport. Het is een totaalpakket, van het volkslied voor de match tot de overdreven grote cola’s en hamburgers tijdens de match tot de leuke sfeer rond het stadion na de match. En deze sport ontdekken kan je dus nergens beter dan hier in het Petco Park, de thuishaven van de San Diego Padres. Het is een reusachtig stadion waar 42 000 plaatsen zijn en waar het vooral ook meestal goed weer is. Hier zijn wij echt van baseball beginnen houden.

5 Stranden

Een van de dingen die wij helaas door tijdgebrek niet hebben gezien in San Diego zijn de stranden. Maar er is dan ook zoveel te doen in San Diego. Wat we je wel kunnen meegeven is dat de stranden van San Diego een aanrader zijn omwille van zijn mooie rotsen die er op sommige delen van het strand zijn. Leuke stranden in San Diego zijn Pacific Beach, La Jolla Beach en Mission Beach.

6 Old Town

In de lijst ‘wat te doen in San Diego?’ mag Old Town niet ontbreken. Deze stad katapulteert je een paar jaar terug in de tijd. Met momenten is het net of je loopt door een western filmset om dan een 100 meter verder in een oud Mexicaans dorp te belanden. En het is niet alleen het decor dat het hier leuk maakt, maar ook de authentieke winkeltjes en barretjes dat in deze mooie gebouwen gevestigd zijn. Ook dat Old Town volledig gratis te bezoeken is, maakt het een echte topper!

7 USS Midway Museum

Wijzelf hebben het USS Midway Museum niet bezocht omdat we niet zo geïnteresseerd zijn in het leger en alles wat hier mee te maken heeft. Maar langs buiten was dit wel een indrukwekkende plek om te zien. En bij Tripadvisor  staat dit zelfs op nummer één bij uitstapjes in San Diego. Een bezoek kan dus niet slecht zijn volgens ons. Een ticket kost je wel 21 Dollar al kan je bij de online aankoop wel 2 dollar uitsparen.

8 Seaport Village

Misschien minder bekend maar zeker wel eens te bezoeken wanneer je een week in San Diego verblijft, is Seaport Village. Dit is ideaal te combineren met het USS Midway Museum omdat dit op wandelafstand van elkaar ligt. Seaport Village is een klein openlucht shoppingcenter waar je leuke unieke winkels vindt. Zoals bijvoorbeeld een kerstwinkel die heel het jaar door open is of een zaak waar je heerlijke cupcakes vindt van de winnaar van het bekende tv-programma Cupcake Wars.

Onze favorieten

Dit was de lijst met wat te doen in San Diego. Natuurlijk is er nog veel meer te doen in deze leuke stad. Maar dit waren onze favorieten. Laat ons zeker weten wat jouw favorieten zijn in de comments.

 

3 reacties

  1. San Diego stond nooit echt op mijn lijstje van te bezoeken steden in de VS, maar misschien moet ik dit lijstje toch maar eens aanpassen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.