De laatste in de lijst met dingen die je kan doen in Mexico, is Sayulita. De plaats waar wij ons hart verloren zijn. Want deze badplaats is zo puur en mooi dat je niet anders kan dan verliefd worden op deze plek. Misschien is er niet zo bijster veel te doen. Maar wat er te doen is, kunnen wij wel dagen lang doen. Word jij, net als ons, ook verliefd op Sayulita? Kom het hier te weten in de lijst ‘Wat te doen in Sayulita’.

Wat te doen in Sayulita?

1 Strand liggen

De hoofdactiviteit in Sayulita is aan het strand liggen, want de prachtige uitgestrekte rustige stranden zijn misschien wel de mooiste stranden die wij kennen. Ga in de lokale supermarkt wat drank en versnaperingen halen en geniet met volle teugen van het strandleven. Wij huurden ook nog een parasol van 10 euro voor een volledige dag. En ook dat is een aanrader want de zon kan hier serieus branden!

2 Sterren kijken in Sayulita

En alsof deze plaats overdag nog niet magisch genoeg is, kan je er nog eens een prachtige sterrenhemel bekijken bij nacht. Op deze plek kan je echt honderden sterren zien. Dus ook hier kan je best op het strand gaan liggen met een dekentje en even heel romantisch doen. Je kan best zelfs wat vroeger gaan… want de zonsondergang is hier zeker de moeite waard om te bekijken!

3 Marietas eilanden

De Marietas eilanden zijn een groep eilanden die prachtig zijn om te bezoeken. Wij hebben dit helaas niet kunnen doen door een verkeerde planning. Op maandag en dinsdag kan je niet naar de eilanden varen, om zo het eiland proper te houden en te beschermen. Een reden voor ons om terug te keren naar Sayulita dus, al zijn er wel meer redenen.

4 Ezel of paarden tochten

In Sayulita kan je ook leuke tochtjes maken op een ezel of paarden. Wij hebben dit vooral gehoord van mensen dat dit zelf gedaan hebben, want wij zijn niet echt het soort mensen dat dit doen. Vooral omdat wij begaan zijn met de dieren. We waren niet helemaal zeker dat deze dieren hier goed behandeld werden. Wil je dit toch doen? Dan kan je deze vinden in het centrum van het dorp.

5 Daguitstap Puerto Vallarta

Een daguitstap naar Puerto Vallarta is zeker een aanrader, en hoewel je deze stad misschien niet volledig kan zien op รฉรฉn dag is het toch zeker te moeite om bijvoorbeeld eens te gaan shoppen op de Malecom. Of om eens de zona romantica op te zoeken. Al is er natuurlijk nog veel meer te doen in Puerto Vallarta.

6 Golfkarretjes huren

Wie in Sayulita komt kan er niet naast kijken: de golfkarretjes. Je kan ze huren om je gemakkelijk te verplaatsen en ook gewoon omdat het een leuke manier is om de kust te verkennen. Zo kan je elke hoek van Sayulita op een korte tijd zien. Let wel op, met deze golfkarretjes mag je niet op de grote openbare weg. Voor de beste prijs van een golfkarretje moet je vergelijken en vooral ook durven onderhandelen.

7 Uniek shoppen

In Sayulita kan je heel goed shoppen. En hoewel er wel enkele leuke boetiekjes zijn om kleren te kopen, is het vooral leuk om bij de lokale kraampjes unieke en authentieke souvenirs te zoeken. Er zijn heel wat handgemaakte souvenirs te vinden. Dit is een heel unieke manier van shoppen die je alleen hier vindt. Afbieden bij deze kraampjes lijkt ons echter respectloos, aangezien de prijzen hier al heel laag liggen. Zeker voor handwerk mag je er zeker van zijn dat je al de beste prijs betaald.

8 Ontspanning

Als er nog een ding is dat je zeker in Sayulita kan doen, is het wel relaxen. Ontspanning kan hier gevonden worden in de vorm van allerlei (water)sporten zoals bijvoorbeeld surfen. Er zijn een aantal surf-clubs te vinden en ook het hele dorpje kent een surfersvibe. Verder kan je hier ook prima op yoga-retraite of kan je gewoon genieten van een dagje wellness of een heerlijk deugddoende massage. Ook dit hebben we uitgeprobeerd en kunnen we hier zeker aanraden!

Sayulita iets voor jou?

Is Sayulita is voor jou na het lezen van de lijst ‘wat te doen in Sayulita’? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

2 reacties

  1. Oh wow, this looks great and exotic :)))) Thank you for sharing this impressions ! ๐Ÿ™‚ Very nice to see :))) actually we are in hotels in italy …this is also great :)) thihihi….have a nice evening and good night! Lena ;)<3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.