Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Wat te doen in Toscane? Saturnia

  Wat te doen in Toscane?

  Wat te doen in Toscane?

  Dat Toscane veel te bieden heeft staat volgens ons buiten kijf. Maar wat er dan juist allemaal te doen is in deze streek van Italië, is niet altijd voor iedereen even duidelijk. En daarom dat wij deze lijst maken met ‘wat te doen in Toscane’. Alvast veel plezier!

  Wat te doen in Toscane?

  1 De toren van Pisa

  Beginnen doen we al meteen met een bekende en zeer toeristische plek in Toscane… Pisa. In deze stad kan je natuurlijk de scheve toren van Pisa gaan bezoeken. Toegegeven, misschien niet altijd even leuk door de vele toeristen die op een gekke manier poseren voor een foto. Maar zeker iets dat je moet gezien hebben als je in de buurt bent. De site waar je de toren en andere prachtige gebouwen kan bewonderen is volledig gratis. Wil je in één van de gebouwen op de toren dan moet je wel een inkom betalen van 18 euro per persoon (aan het loket). Iets wat naar onze mening wel wat duur is, voor wat het is.

  2 Rij langs de prachtige kust van Toscane

  Wat door niet veel mensen geweten is, is dat Toscane ook een prachtige kustlijn heeft. Langs deze kustlijn rijden is dan ook één van de dingen die je bij een bezoek aan deze streek zeker moet gedaan hebben. Je komt onderweg zeker een paar prachtige plekjes tegen waar je wel wil stoppen. Een mooi stukje weg is de SS1 Aurelia, waar je prachtige rotsformaties tegenkomt en hevige golven. Ook kan je hier iets gaan drinken in enkele kleine gezellige barretjes.

  De toren van Pisa in Italië
  Sigrid in het prachtige Italië

  3 Citytrip in Siena

  Misschien niet zo bekend als Firenze, maar daarom niet minder mooi. Met zijn gezellige straten en prachtige oude kerken kan je niet anders dan verliefd worden op Siena. Vooral de Duomo de Siena is een prachtig gebouw dat je zeker moet gaan bekijken. Of ga iets lekker eten op het gigantische en prachtige plein Piazza del Campo. Enig nadeel aan deze stad in Toscane is toch wel de massale aanwezigheid van toeristen en het vinden van parking.

  4 Thermale baden van Saturnia

  Eén van de uniekste plaatsen in Toscane is ongetwijfeld Saturnia. Dit zijn natuurlijke thermale baden die een constante temperatuur hebben van 37 graden Celsius. Iets waar geen enkele menselijke handeling aan te pas komt, alles gebeurt hier op een natuurlijke manier uit zijn eigen. En daarnaast is deze plek ook nog eens adembenemend mooi. Een echte aanrader en vooral omdat deze plek (momenteel nog) gratis is. Wat natuurlijk ook weer voor veel toeristen zorgt, vroeg genoeg gaan is dus de boodschap. En al zeker al je een unieke foto wil.

  Wat te doen in Toscane? Siena
  Wat te doen in Toscane? Saturnia

  5 Firenze Bezoeken

  Iets wat zeker niet mag ontbreken aan deze wat te doen in Toscane is zeker een bezoek aan de stad Firenze oftewel Florence. Want hoewel deze stad overspoeld is door de vele toeristen heb je hier nog enkele leuke plekken en vooral gebouwen om te gaan bekijken. Zo moet je zeker eens langs de prachtige basiliek Basilica di Santa Maria del Fiore. Of langs de bekende brug Ponte Vecchio. Hou je van kunst, dan mag een bezoek aan het Palazzo Uffizi zeker niet ontbreken. Je kan hier onder andere kunst van Leonardo Da Vinci en Botticelli terugvinden. Je kan deze stad het best bezoeken door je auto net buiten de stad te parkeren om vervolgens de Tramvia te nemen naar het centrum. Deze tram kost je maar 1,2 euro en zal je veel stress besparen.

  6 Citytrip in Lucca

  Een andere leuke citytrip in Toscane is natuurlijk Lucca dat wel eens de Toscaanse parel genoemd wordt. Dit vooral door de kleine gezellige straatjes en marktjes. Maar ook zeker door zijn pleintjes zoals het Piazza Anfiteatro. Een mooi pleintje dat aangelegd is door de resten van een afgebroken amfitheater. Zeer speciaal en zeker de moeite om eens te bezoeken. Een uitstap naar Lucca is perfect te combineren met een uitstap naar Pisa.

  7 Wijnroute in Toscane

  Volg één van de vele wijnroutes in Toscane. Je gaat op deze route niet alleen heerlijke wijn proeven maar ook door een indrukwekkend landschap rijden. Onderweg kom je in veel gevallen ook enkele (kleinere) maar gezellige stadjes tegen. Zeker één van de dingen die wij aanraden in deze lijst met wat te doen in Toscane. Vooral de wijnstreek in en rond de streek van Bolgheri is een aanrader. Je ziet hier ook de typische Toscaanse landschappen.

  Duomo in Firenze - Wat te doen in Toscane?
  Landschap in Toscane

  8 Arezzo en Cortona

  Misschien niet onze favoriet van deze lijst met wat te doen in Toscane maar zeker iets wat je kan gaan doen. Deze twee steden zijn iets kleiner dan bijvoorbeeld Firenze en Siena wat ook voor minder toerisme zorgt. Wijzelf vinden deze plekken vergelijkbaar met andere kleine dorpen in de regio. Maar deze steden zijn vooral bekend door de met oscar bekroonde film La Vita è Bella. Wat het dan voor sommigen weer zeer speciaal maakt.

  9 Eilanden Elba, Giannutri, Giglio, Pianosa en Montecristo

  Vanuit Toscane kan je ook één van de eilanden in de buurt bezoeken met als absolute must see het eiland Elba waar Napoleon nog in ballingschap is geweest. Wat niet zo erg moet geweest zijn, aangezien dit eiland een prachtige natuur heeft en een ruim aanbod aan mooie stranden. Ook diepzeeduiken is zeer populair aan dit eiland. Dit eiland is gemakkelijk te bereiken is met de ferry vanuit de stad Livorno.

  10 Montecatini Terme

  In Toscane kan je ook de badplaats voor thermen vinden van Europa. Je kan in Montecatini dat in de regio Pestoia gelegen is namelijk 9 thermen terugvinden. Elk van deze 9 baden heeft zijn eigen naam. De baden heten Excelsior, Grocco, La Salute, Leopoldine, Regina, Redi, Tamerici, Tettuccio en Torretta. Besluit je een bezoek te nemen aan deze thermen dan raden we je aan om een hotel in de buurt te boeken.

  Wat te doen in Toscane?

  Wat is er volgens jou nog allemaal te doen in Toscane? Laat het ons zeker weten in de comments en op onze Facebookpagina.

  Comments

  • 13 oktober 2019

   Been there, done that, maar geen enkel bezwaar om nog een keer terug te gaan. Het is prachtig daar.

   reply
  • Amy
   13 oktober 2019

   Jaren geleden heb ik deze regio al eens bezocht, als kind. Het is er prachtig en ik heb mooie herinneringen, maar reizen als volwassene zorgt toch voor andere indrukken. Daarom zou ik graag nog eens terug gaan!

   reply
  • 13 oktober 2019

   Hopelijk zal ik hier een keertje heen kunnen. Het ziet er mooi uit.

   reply
  • 13 oktober 2019

   Mooie blog. Zeker iets om te onthouden. Ziet er prachtig uit.

   reply
  • 15 oktober 2019

   Ik wou dat ik er nu was zeg. Ik ken al die plekken behalve de eilanden. Elba ooit eens last minute moeten afzeggen, daar baal ik nog van haha. Ik vind het een heel mooi stukje Italië en inderdaad ook de kust die vaak vergeten wordt!

   reply
  • 15 oktober 2019

   O…nu wil ik op vakantie!

   reply
  • 18 oktober 2019

   Ah, ik wil zo graag naar Toscane… Maybe next year 🙂

   reply
  • 21 oktober 2019

   Wat een prachtige fotos! De toren van pisa staat zo hoog op mijn lijstje..!

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.