Saint-Tropez… De plaats waar rijkdom geen grenzen kent, denk je wellicht. Wel, laten we u kennis maken met een aantal andere kwaliteiten van Saint-Tropez. Deze informatie kan zelfs interessant zijn voor mensen die Saint-Tropez al kennen. Wij geven onze eerlijke mening over het befaamde Saint-Tropez.

Ook voor u

Wie denkt dat Saint-Tropez enkel voor de hogere klasse bestemd is, heeft het mis. Saint-Tropez is gastvrij. Er lopen en rijden tal van verschillende mensen met verschillende statussen door de straten van Saint-Tropez. Wel moeten we toegeven dat de prijzen in de winkels en restaurants eerder hoog liggen. Je betaalt al snel voor een broodje hesp om mee te nemen 5 euro. Een flesje drank om mee te nemen kost ongeveer 3,5 euro. Dit is toch niet echt aan de goedkope kant. Langs de andere kant is Saint-Tropez wel toegankelijk voor iedereen. De kans is groot dat je, net zoals wij, een halfuur durende file moet doorstaan om er te geraken, maar iedereen is er zeker welkom. De file is zelfs niet eens zo erg, je rijdt langs de kust en hebt uitstekende uitzichten. Eens je er bent, kunnen de parkingkosten wel oplopen. Hou daar zeker rekening mee.

Aan te raden

Wij vonden de mooie uitzichten die Saint-Tropez te bieden heeft, het indrukwekkendste aan de stad. Je kan romantisch langs het water lopen met een prachtig uitzicht. Saint-Tropez heeft ook erg charmante steegjes die je langs mooie boetiekjes leiden. Zeker ’s avonds kan je rustig aan window-shopping doen. Sommige winkels zijn ’s avonds laat zelfs nog open.

Overdag is het ook leuk tafelen bij Dior Des Lices. Het is een bar/restaurant van het bekende modehuis Dior. Je kan er zowel iets drinken als een hapje eten op een unieke locatie. Het ontbijt lijkt een echte aanrader. Zeker de moeite waard!

L’Opéra is dan weer een héél erg decadent restaurant. Je wandelt er ook niet zomaar binnen en je reserveert best op voorhand je tafel. Vooral ’s avonds komt de decadentie tot leven. Het is daar niet ongewoon om acrobaten of zangeressen tijdens je diner te zien passeren. Je kan er ook al eens iemand bekend spotten.

Saint-Tropez
Frankrijk deel 1 023

Onze mening

Wij hadden meer verwacht van de jachthaven van Saint-Tropez. Deze is eerder klein en wat ongeordend. Grote jachten staan naast kleinere boten. Daar tussenin staan dan nog eens zeilboten. Kortom, het toont niet echt proper of heel chique. Luxe zie je er natuurlijk wél. Wij vonden de haven van Fréjus en Monaco een stuk mooier en indrukwekkender. Beide havens waren ook ordelijker, naar onze mening.

Wie houdt van een mooie zonsondergang, kan beter naar één van de vele strandbars gaan net buiten de stad. Deze zijn ook prijzig maar het uitzicht en de gezelligheid zijn werkelijk de moeite waard. In Saint-Tropez zie je de zonsondergang niet goed vanaf een simpel terrasje bij de haven. Het is er ook erg gezellig, maar het gevoel is niet hetzelfde.

Samengevat vonden we Saint-Tropez zeker de moeite om te bezoeken. Het is een charmante plek die heel wat te bieden heeft. Toch heeft het ons op bepaalde vlakken een beetje teleurgesteld en moeten we toegeven dat Saint-Tropez niet helemaal is wat we ervan verwacht hadden. Hou ook in je achterhoofd dat je wat geld op zak moet hebben om volop van de pracht en praal van Saint-Tropez te kunnen genieten.

Wil je een trip maken naar Saint-Tropez maken? Dan kan je altijd eens onze gratis reisgids raadplegen.

Dior Delice Saint-Tropez
Saint-Tropez

2 reacties

  1. Zeker doen! Het is niet zoals ze in de ‘films’ vertellen over Saint-Tropez. Er lopen ‘gewone’ mensen rond en er zijn ‘gewone’ dingen te zien.

  2. Ik ken deze stad eigenlijk alleen van naam, heb er verder ook totaal geen beeld bij en denk ook altijd echt een rijkelui stad. Leuk om te zien dat dit niet zo is. wie weet bezoek ik het ook ooit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.