Wij houden van reizen en de wereld, zoals jullie wellicht al weten. Maar wat zijn nu de belangrijkste redenen voor deze grenzeloze liefde? Wij geven de 6 redenen waarom wij de wereld willen zien en waarom het misschien jou kan inspireren om hetzelfde te doen! Deze redenen zorgen ervoor dat wij van reizen een prioriteit hebben gemaakt in ons leven.

1. Reizen laat je ontsnappen

Reizen laat je ontsnappen uit je dagelijkse leven. Het is een goede manier om je dagelijkse routine te doorbreken. Mensen die vast zitten in een sleur, hebben nood aan reizen. Wijzelf zijn mensen die vaak nood hebben aan reizen aangezien wij reeds uitgekeken zijn op ons kleine thuisland, België. We houden niet van vastgeroeste routine en ontsnappen al eens graag naar een onbekende wereld. Deze wereld gaat open wanneer je reist.

2. Reizen brengt cultuur

Reizen maakt het mogelijk om nieuwe culturen te leren kennen. Wij houden ervan om nieuwe culturen te ontdekken, vooral als ze ver van onze eigen cultuur liggen. De gewoontes in bepaalde landen kunnen zo verschillen met de onze, dat dit een cultuurshock kan teweegbrengen voor sommigen. Anderzijds zal elke nieuwe cultuur die je ontdekt, zeker bij een cultuurshock, je denken verbreden. Je leert meer respect te hebben voor andermans cultuur en manier van leven.

3. Reizen maakt je zelfstandig

Reizen brengt je buiten je comfortzone. En doordat je buiten je comfortzone gaat, zul je automatisch zelfstandiger worden. Je leert nieuwe mensen aanspreken in een vreemde taal, je gaat op avontuur, je leert voor jezelf zorgen. Je wordt volwassen door (alleen) te reizen en je leert hoe je voor jezelf kan zorgen. Dit zijn belangrijke redenen waarom wij graag op reis gaan. We leren  onszelf te vertrouwen en creëren steeds meer onze eigen inzichten. Reizen maakt ons dus zeker zelfstandig.

4. Reizen creëert nieuwe ontmoetingen

Reizen brengt je op plaatsen waarvan je vroeger alleen kon dromen. Het brengt je vaak ook op plaatsen waar je andere mensen leert kennen. De lokale bevolking aanspreken, vinden wij zeer belangrijk op reis. Hierdoor oefenen we beter onze vreemde talen en levert dit vaak leuke ontmoetingen en zelfs vriendschappen op. Niet enkel ontmoetingen met mensen, maar ook met bepaalde plaatsen, laten je niet onberoerd. Sommige landen of regio’s laten zo’n enorme indruk achter, dat de herinnering eraan voor altijd een glimlach op je gezicht tovert.

5. Reizen maakt je rijker

Reizen maakt je rijker door de ervaring. Je ‘bezit’ deze ervaring en dat kan niemand je meer afpakken. De herinnering aan je reis, maakt je een rijker mens. Maar reizen maakt je ook wijzer. Je hebt kennis genomen van een land, tenminste als je moeite deed om buiten je hotel te komen, en daar kan je veel van leren. Je leert onder andere enorm veel bij op maatschappelijk en cultureel vlak.

6. Reizen maakt je gelukkig

Reizen geeft ons een enorm gelukzalig gevoel. Het is moeilijk te beschrijven, maar het intense gevoel van geluk overspoelt ons iedere keer als wij een nieuw land ontdekken. Niet enkel het rustgevende van een vakantie, maakt dat we ons gelukkiger voelen op reis. Maar ook het ontdekken van een nieuw land of een nieuwe regio maken ons intens gelukkig. Het is alsof we een nieuwe wereld instappen, weg uit onze dagelijkse routine. Een wereld die we nog niet kennen, een mooiere wereld. Reizen maakt ons gelukkig. Heb je eigenlijk nog meer redenen nodig om te reizen?

Nog meer redenen nodig om de wereld te zien?

Heb je nog niet genoeg aan onze 6 redenen waarom wij de wereld willen zien? Misschien brengen de ultieme reisbestemmingen van 2018 nog meer inspiratie.

Ga je binnenkort op reis? Lees dan eerst even onze tips. Deze kunnen waardevol zijn wanneer je graag reist. Wanneer je eenmaal op reis vertrokken bent, geniet er dan ten volle van!

Je kan ons ook volgen op Facebook of Instgram natuurlijk!

25 reacties

 1. Kreta lijkt me prachtig! Dat zijn super fijne reizen die je doet, en wanneer de kids groter zijn kan je misschien meer uitkijken naar avontuurlijkere reizen als je dat wil.

 2. Ik begrijp ook niet goed waarom zo velen routine blijven verkiezen boven avontuur. Oké, het geeft zekerheid, maar weegt het op tegen al deze fantastische voordelen? Wij willen het graag eens van een andere kant bekijken.
  Je verwoordt het helemaal zoals het is, Rory. Om te ‘reizen’ hoef je echt niet rijk te zijn. Ontdekken kan overal, op elk moment. Je mag ons altijd tips over Maleisie geven, die staat ook hoog op onze bucketlist. En naar New York gaan we in mei, dus tips zijn zeker welkom! Bedankt voor je fijne reactie!

 3. Lijkt me prachtig om meer te reizen. Had nooit heel avontuurlijke partner, nu alleen met 2 kids. Hiermee begin ik kleinere reizen zoals lanzarote vorig jaar en kreta dit jaar. Simpele reizen en dichtbij maar al wel heel leuk. Wie weet wat de volgende jaren mogen brengen.

 4. Wat een mooie en eigenlijk tegelijkertijd hele ‘normale’ redenen om te reizen. Waarmee ik bedoel te zeggen, waarom doen we het niet allemaal wat vaker? Natuurlijk kan je niet bij iedereen in de portemonnee kijken, maar reizen kan ook zijn een fietstripje in eigen land. Of een andere stad bezoeken. Of een rondje lopen in een mooi natuurgebied.
  Over internationaal reizen gesproken (en mijn eigen ervaring) ben ik heel blij met wat we allemaal met zijn tweetjes al hebben mogen zien. Azië (Indonesië, Singapore, Hong Kong en Maleisië) waren favoriet. New York (ook al een paar keer geweest) echt een waanzinnige ervaring. Dus helemaal met jullie eens 🙂

 5. Ik reis ook om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, op het werk is alles routine en als ik dan een reisje plan dan kan ik me daar echt op verheugen. Lekker er tussenuit. Daarnaast is het natuurlijk geweldig om nieuwe steden en landen te ontdekken.

 6. Wat leuk! Wij gaan in maart en april naar Mexico, dus we kunnen jou misschien leuke tips geven. Je kan vanaf maart onze reis hier volledig volgen 🙂 Welk hotel in Gran Canaria boek je meestal? Wij hebben er eens in Lopesan Villa del Conde gelogeerd en we moeten toegeven, dat was helemaal top! Meest indrukwekkende hotel waar wel al verbleven.

 7. Ik krijg spontaan zin om weer in het vliegtuig te stappen. Gauw geld sparen en dan hopelijk kan ik ook binnenkort weer ergens naartoe, precies om al deze redenen!

 8. Reizen laat me altijd een beetje voelen als Columbus. Ik ben dan echt aan het ontdekken en dan maakt het niet uit waar het is. Ik voel me daarna een stuk rijker, door de ervaring en de nieuwe kennis. Heerlijk!

 9. Ik ga graag op vakantie maar ben vooral al 20 jaar ieder jaar naar Tenerife en Gran Canaria geweest, in dezelfde hotels! Echt een tweede thuis voor mij en ik kom er zo graag. Dit jaar gaan mijn man en ik op huwelijksreis naar Mexico in mei en ik vind het toch wel spannend! 😉

 10. Je hebt helemaal gelijk. Ik ben dol op reizen en heb al vele lange reizen mogen maken en zo veel mogen zien, maar ben nog steeds niet klaar met reizen. Voor mij telt het absoluut dat reizen me rijker en gelukkiger maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.