Zuid-Amerika is zonder twijfel één van de continenten dat ons het nauwst aan het hart ligt. Het warme weer, de Spaanse taal en de algemene sfeer zijn dan ook één van de kenmerken van dit continent. Al is dit continent meer dan alleen zijn taal en weer. Het is vooral een continent met extremen en superlatieven. Zo kan je hier niet alleen het Amazonewoud terugvinden, maar ook enkele van de grootste watervallen ter wereld, het Andesgebergte, en de droogste woestijn ter wereld (Atacama).

Daarnaast heeft Zuid-Amerika ook een mooie cultuur en vooral rijke geschiedenis. Denk bijvoorbeeld maar aan Machu Picchu als wereldwonder en de Inca’s in Peru. Of de gevonden grotten in Argentinië met tekeningen gemaakt door de Telhuelche. Dit volk heeft bijvoorbeeld al een geschiedenis van meer dan 9000 jaar. Aan geschiedenis en cultuur dus geen gebrek in Zuid-Amerika!

AR BO BR CL CO EC FK GF GY PY PE SR UY VE

Zuid-Amerika

Peru

Dat Peru het eerste land is dat wij bezochten in Zuid-Amerika is niet zo heel vreemd. Want de cultuur en de geschiedenis dat dit land met zich meedraagt heeft ons altijd geboeid. Een bezoek aan Machu Picchu stond dan ook al heel lang op onze bucketlist. Na wat opzoekwerk bleek een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland (KLM) vrij goedkoop te zijn dus redenen genoeg om onze koffer in te laden en te vertrekken naar dit schitterende land. Want naast Machu Picchu kan je hier ook het Amazonewoud, het Andesgebergte en natuurlijk ook het Titicacameer bezoeken. Dit is het grootste meer van Zuid-Amerika.

Zuid-Amerika landschap
Sigrid uitzicht over de zee peru
Sigrid straten Cusco Zuid-Amerika